Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/scuderiaferrariteam

Marketing

HAMILTON POBJEDDNIK.lOŠ DAN ZA FERRARI

HAMILTON POBJEDNIK SPEKTAKULARNE UTRKE U AUSTRALIJI
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton stigao je do svoje pete pobjede u karijeri na uzbudljivoj V.N. Australije, koju je završilo svega sedam vozača!

Britanac je vodio gotovo cijelu utrku koju su obilježila tri izlaska sigurnosnog automobila, brojni sudari, izlijetanja i mehanički kvarovi. Hamiltonu su se na pobjedničkom postolju pridružili Nick Heidfeld i Nico Rosberg.
Fernando Alonso završio je na četvrtom mjestu nakon napete borbe s Heikkijem Kovalainenom do posljednjeg zavoja u posljednjem krugu.

Rubens Barrichello je, unatoč kazni zaustavljanja u boksu zbog nadolijevanja goriva dok je pitlane bio zatvoren (zbog sigurnosnog automobila na stazi), završio na šestom mjestu ispred Kazukija Nakajime, posljednjeg vozača koji je prošao ciljem. Zadnji bod pripao je četverostrukom ChampCar prvaku, Sebastienu Bourdaisu, čiji se bolid pokvario samo dva kruga prije kraja. Francuz je u tom trenutku bio na vrlo dobrom četvrtom mjestu.

Na listi ispalih našlo se dvije trećine vozača. Već u prvom krugu, u odvojenim nesrećama, ispali su: Sebastian Vettel, Giancarlo Fisichella, Mark Webber, Anthony Davidson i Jenson Button. Zbog nesreća na samom startu utrke, na stazu je nakratko izašao sigurnosni automobil.

U 12. krugu neprimjetno je odustao Adrian Sutil, a devet krugova kasnije, prilikom odlaska u boks, svoju je utrku završio i Jarno Trulli.

U 26. krugu, sudar Felipea Masse i Davida Coultharda izazvao je drugi izlazak sigurnosnog bolida na stazu. Dok je Coulthard istog trenutka ispao, Massa je uspio nastaviti utrku. Doduše, samo na idućih pet krugova, nakon čega je svoj Ferrari zaustavio uz stazu.

U 32. i 33. krugu odustaju Nelsinho Piquet i Takuma Sato, dok u 45. krugu Timo Glock doživljava veliku nesreću na izlazu iz zavoja broj 12. Nijemac nije zadobio ozlijede, ali zbog ostataka Toyotinog bolida na stazi, sigurnosni automobil po treći put kontrolira utrku.

Posljednji dvojac koji je odustao činili su Robert Kubica i Kimi Raikkonen. Oba vozača su utrku prijevremeno završili zbog mehaničkog kvara


Post je objavljen 25.03.2008. u 16:39 sati.