Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

MOSLAVAČKO PROLJEĆE 2008



STRUŽEC - Jučer je održano deveto po redu "Moslavačko proljeće" kojim je ujedno proslavljeno 10 godina djelovanja KUD-a Stružec. Pored mnogobrojnih nastupa, Struščani i Struščanke otvorili su škrinje i priredili pet zapaženih etno izložbi.
Izložbe su pratile važnija događanja u Strušcu, a najvažnija je proslava Dana močvarnih staništa kada je Stružec ugostio preko tisuću uzvanika. Svih deset godina KUD je vodila gđa. Nada Batković, a zahvalnicu za dugogodišnji rad uručila joj je tajnica KUD-a Sonja Filipović. Povodom ove prigode tiskana je knjiga Alfreda Matijaševića "U sjeni parenice", koja prati KUD Stružec kroz desetgodišnji rad.
U nastavku programa nastupili su KUD-ovi Stružec, Mala Gorica, "Hrvatsko srce"Kratečko i KUD Repušnica, a Marija Matijašević je izlagala slike i recitirala pjesme. Svojim prisustvom ovu svečanost uveličali su Saborska zastupnica Marijana Petir, glasnogovornica Ministarstva mora, turizma i infrastrukture Marina Halužan, podpredsjednik Županijske skupštine Ivan Behtanić i drugi.



Post je objavljen 25.03.2008. u 15:28 sati.