Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vinci

Marketing

"Mosor" na Poštaku i vrelu Une

Kako sam zbog višestrukih obveza, posebice onih vezanih uz izradu novih stranica mog planinarskog društva "Mosor", ovog vikenda bio primoran ostati unutar četiri zida, predstavit ću vam izlet poduzet prošlog vikenda.

Bio je to drugi izlet iz ovogodišnjeg projekta "Mosorove" izletničke sekcije - "10 vrhova Hrvatske", kojim se namjerava posjetiti najviše vrhove deset najviših planina Hrvatske. Dosad je već obiđena prva kontrolna točka – Bat 1508 m (Svilaja), a sljedeća je najviši vrh Biokova – Sv. Jure (1762 m), 20. travnja. A prošlog vikenda je po redosljedu bio uspon na Poštak (1425 m). To je planina koju sam sa Zizi posjetio prije nekih godinu ipo dana, a tad nam je zbog niske naoblake ostala dužna pogleda s vrha. Ovog puta se s usponom krenulo sa željezničke postaje u Otriću, jer bi bilo nezgodno "vući" vozača makadamskim putem prema Ljubinoj Poljani. Osim dupkom punog autobusa, na polaznu točku su pristigla i tri automobila. Zizi i ja iz razloga što je nakon ovog izleta Zizi morala produžiti prema Zagrebu, dok su ostali pristigli automobilima zbog nedostatka slobodnih mjesta u autobusu. A u zadnjih par mjeseci je doista pravilo da se na svim izletima organiziranima od "Mosora" traži mjesto više. Očito su zadnje dvije organizirane opće planinarske škole učinile svoje, pa je sad veliki broj planinarki i planinara izrazito aktivan oko svih aktivnosti unutar Društva, jer jednako kao što se traži mjesto više na izletima, isto je i svake srijede navečer na raznim zanimljivih predavanjima u prostorijama Društva. I to svakako može sve nas veseliti.

Izlet vam nažalost neću moći toliko riječima opisati, jer se moram vratiti natrag dovršetku "Mosorovih" stranica, pa vas ostavljam da si sljedećim fotografijama dočarate kako nam je bilo prošle nedjelje. A moram pripomenuti da smo nakon Poštaka posjetili i vrelo Une, koje nam je prošle godine predstavljalo pravo iznenađenje kad smo ga otkrili na povratku s Ozeblina.


Juriiiiiš!!!


Hercules, Superman & Hulk


Kamena s ramena


Tko se boji kiše još, kiše još...


Magla svugda, magla oko nas...


Zonzoni i pripravnici na vrhu


Una é una



Hebote kol´ko nas ima!


Filmić s Poštaka i vrela Une

Od ostalih aktivnosti vezanih uz "Mosor", prošle srijede se u prostorijama Društva, Sinovčićeva 2, otvorila prva samostalna izložba fotografija dragog nam planinarskog i blogokolege Broda u boci, pa sam tim povodom snimio i filmić sa svečanosti, a vas pozivam da izložbu posjetite i uživate u prekrasnim fotografskim uracima našeg kolege:



A ovog petka sam nazočio svečanoj skupštini u povodu 10. godišnjice Speleološko-alpinističkog kluba "Ekstrem"
iz Makarske, kojom prigodom je predstavljena i monografija kluba, s pregrštom izvrsnih fotografija s brojnih pohoda koji je klub poduzeo u svojih prvih 10 godina postojanja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. U ime našeg Društva primio sam primjerak monografije s posvetom, kao i zahvalnicu za dosadašnju suradnju, a vas pozivam da po simboličnoj cijeni pribavite jedan primjerak ove monografije i nagradite svoje oči svim tim nezaboravnim prizorima:




Post je objavljen 24.03.2008. u 15:12 sati.