Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glinaikamencic

Marketing

sretan vam svaki novi dan!

bio jednom jedan čovjek..
čovječanstvu je ponudio ideju prema kojoj bi onaj tko dobije u glavu kamen ili komad nekog drugog građevinskog materijala, trebao uzvratiti svježim kruhom.
najtoplije je preporučao svjetini da na dobijeni šamar izloži i drugi obraz. u zanosu je znao objašnjavati kako će čovjek biti sretan onda kad ne poželi učiniti drugom ono što ne bi učinio sebi.
sve dok, prema predaji, opasnosti njegova učenja nisu uočili oni koji na utopijske savjete nisu bili spremni dati ništa. a tako je i danas..
živimo usred golemog apsurda koji se sastoji od toga da kršćanski dio čovječanstva ne daje ni pišljiva boba na ono zbog čega svoju djecu nedjeljom ujutro tlači ranim ustajanjem - da ne vjeruje u ono u što "vjeruje" i u što se kune.
rezultate hoda Njegovom stazom svakodnevno možemo vidjeti na ulici, crnoj kronici, u Adrenalinu, Picassu, kockama prema Predolcu..
iskreno, češće nego u crkvi Bog danas stanuje u nekoj psovci, ali ipak i unatoč, njegova pomoć traži se više nego ikad. čak i na stadionima. da.

P. P. nije imao drugog izbora nego da Isusa, nakon što je savjetovan iz visokih struktura, osudi na najtežu kaznu.
nedugo zatim Njegovo je tijelo netragom nestalo..
milijuni ljudi i danas će se zakleti kako je uskrsnuo, a sudbinu čuvara tog istog tijela ne zna nitko.
poznato je iz povijesti da je disciplina u Rimskoj vojsci bila jako cijenjena kategorija, čije se nepoštivanje plaćalo glavom i teško je za povjerovati da su nadređeni te dvojice čuvara progutali priču o uskrsnuću. izglednije mi se čini mogućnost da su bili optuženi za nesavjesno obavljanje dužnosti, opijanje ili nešto treće.
kazna?
prije dvije tisuće godina okrutnost nadređenih bezobrazno se nazivala vrlinom jakih, a izricanje smrtne kazne bila je češća praksa nego danas u Texasu.
dakle-ubili su ih? vjerojatno.
sad mi se nekako nameće.. ta dvojica su platila. vjerojatno..
ništa! njih ćemo zaboraviti, baš kao što smo zaboravili što je govorio čovjek s Maslinske gore..
ostali su nam samo u kalendaru posebno naznačeni, neradni dani, opiturana jaja i kraj korizme - odricanja od onog čime ćemo se "ubijati" prvih nekoliko dana Uskrsa.
...
sve što se događa pod ovim nebom a omeđeno je ljudskim djelovanjem, jednostavno ne može biti savršeno. čak ni Bog tu ne može obaviti sve kako valja. ovo je proklet planet.
zašto nas nije stvorio na nekom drugom? možda zato što bi i taj drugi prokleli?
baš je čudna ova naša ljudska vrsta.


Post je objavljen 24.03.2008. u 00:19 sati.