Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Klupski bord

Djeljenje je odigrano na klupskom turniru u utorak. Otvorio sam na Southu 1 karo a lijevi me prelicitirao sa 1 pik. Partner licitira informativnu kontru a desni jedan bez aduta. Svi smo crveni. Sad mogu dati kaznenu kontru ali nisam siguran da li možemo uzeti devet štihova jer nemam blagu ideju kako bi igrali obranu. Usput igram sa partnerom početnikom pa bi prodani štih u obrani bio lako moguć. Najvjerojatnije treba izaći sa hercom i onda igrati pasivnu obranu jer sumnjam da imaju dovoljno štihova. Licitirao sam 4 herc sa nadom ako partner ima neki dobar 5-karatni minor sa 6-9 honera da će ispraviti u minorsku manšu. Sa AQ u četvero i trećim asem mislim da dobro stojim. Da li je bolje odmah staviti 3NT ?

WestNorthEastSouth
---1
1 X1NT4
PassPassPass


Došla je ataka mali tref. Vidjevši stol i petog puba pik pomislio sam da me je lijevi izblefirao. Ne vjerujem da desni blefira u bezadutu pa sam mu odmah dao herc i karo honere koji mi fale. Nakon uzimanja na stolu napravio sam karo impas do dame koji je držao, lijevi je dodao desetku.

4
2
J 10 9 8 6
A 8 6 2
9 5 3
K
A K
J 7 5 4
A Q 8 7
A 9 3


Karo je zanimljivo raspoređen i može donijeti tri štiha: u ruci AQ87 a na stolu 9xx. Ako je desetka singl onda mogu nakon adutiranja impasirati desnog za treći karo štih. Druga stvar koja sugerira singl je da mi fale J10 pa mi je 'restricted choice' igrati na puba kod desnog.
Igrao sam na drugi plan: porezati karo luzere na stolu i nakon toga dati dva herc štiha. Porez tref i karo do asa koji reže lijevi. Tref povrat uzimam asem i na njega bacam karo sa stola. Porežem karo, lijevi baca tref, pik do asa i igram zadnji karo iz ruke. Lijevi uleti sa kraljem herc i nadrežem ga sa asem.
Do kraja sam dao još dva herca i napravio sam kontrakt.

4
2
J 10 9 8 6
A 8 6 2
9 5 3
K
Q 5 4 2
K Q 3
10
10 8 7 5 4
7 3
10 9
K J 6 4 2
Q J 6 2
A K
J 7 5 4
A Q 8 7
A 9 3


Licitacija Easta i Westa je nadahnjujuća, čini mi se da bi 1NT u kontri na herc ataku koštalo 200 osim ako nekako shvatim da mi partner treba razvijati pikove. Da sam u drugom krugu dao kontru vjerojatno bi lijevi pobjegao u dva tref. Izvođači u 3NT padali su tri puta na tref ataku. Vjerojatno su razvijali herc i raspali su se jer sve loše stoji. Ako su razvijali pik onda nemaju ulaz na stol po visoke pikove nakon tref atake.

Post je objavljen 23.03.2008. u 12:21 sati.