Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4grab

Marketing

Mladi i ovisnosti (lol)

Kako znamo, ovisnosti su naročito raširene kod mladih te se one najčešće prenose iz mladenačkih dana u "zrelije" godine pa traju čak i do duboke starosti! Mi (zreli), naravno, to naravno pokušavamo što je moguće više izbacit iz naše "(ne)kulture" života pa vam donosimo neke znanstvene rezultate koje su izmjerene na području Zagreba! Rezlutati se odnose na učenike 1. i 2. razreda srednje škole (jbga, mi smo zreli za takvo nešto, kod nas toga nema).



Konzumiranje alkohola jednom tjedno tijekom izlaska vikendom relativno je uobičajena pojava kod srednjoškolaca, no u posljednje vrijeme zabrinjava povećanje "rizičnog pijenja" tj. šest i više puta u mjesec dana, čija se učestalost u zadnjih dvanaest godina u Hrvatskoj višestruko povećala i kod dječaka i kod djevojčica.

Raširenost konzumiranja alkohola raste s dobi kod oba spola, a dječaci i dalje piju više i češće nego djevojčice. (ovo je već upitno!)

Podatak da je svaki peti učenik u posljednjih mjesec dana pio alkohol 10 i više puta, što znači u prosjeku svaki treći dan, upozorava na zabrinjavajuću pojavu kod djece koja su jedva navršila 16 godina.

Pivo je češći odabir dječaka, žestoka pića (!!!) djevojčica, dok miješana pića podjednako piju oba spola.

Najmanje jednom u životu marihuanu je probalo 20 posto dječaka i 15 posto djevojčica prvog razreda, dok u drugom razredu ti postoci rastu na 30 posto kod dječaka i 23 posto kod djevojčica. Ali postotak psihoaktivnih droga je u laganom padu. Najčešće se poseže za za marihuanom.

Ecstasy je probalo četiri posto dječaka i dva posto djevojčica, ali je njegova uporaba u padu.

Trendovi od početka istraživanja 1995. do danas pokazuju da djevojčice (!!!) postaju sve sklonije uzimanju alkohola, ali i cigareta, pa su u proteklih 12 godina gotovo sustigle svoje muške vršnjake.

U eksperimentiranju s cigaretama čak su ih i prestigle jer povremeno puši 42 posto djevojčica i 36 posto dječaka prvog razreda, te 39 posto djevojčica i 38 posto dječaka drugog razreda.

Slika 1
Posljedice alkohola (više slika)
Alkohol
Droge
Požar u mozgu (Karla, ni ne pokušavaj...)

Btw. dolazi nam Uskrs i, naravno, svi smo u uskršnjem ambijentu... Svi bojamo jaja, pravimo pogače,... dok drugi uopće ne osjećaju Uskrs, te žele samo uživati u ovim praznicima! Ča bi rekla stara loparska poslovica: "Svaki zna svoj posal..."


Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Post je objavljen 22.03.2008. u 17:33 sati.