Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kindomofasgarth

Marketing

Mithela:Posljedice

Mithela je sjedila u predvorju gradskog Čarobnjačkog ceha i čitala "Vodći za nove članove", usput tiho lupkajući prstima po stolu. Prije 15 minuta je prekinuta u seksu s njezinom ljubavnicom Antholom, koja je usput Glavni meštar gradskog Čarobnjačkog ceha, od strane roga koji je alarmirao grad zbog napada balverina. Anthola je prekinula njihovo vođenje ljubavi pod izlikom da iz svog ureda mora koordinirati obranu grada od balverina.
Anthola zatvori knjigu i spusti ju na stol.
Uvijek nađe neku izliku pomisli, ovaj puta jeb... balverini.
Nikako se nije mogla prisiliti da psuje.
Ustane se i krene prema vratima, odlučila je otići kući, kad se ta ista vrata naglo otvore i kroz njih prođu dvojica muškaraca noseći trećeg, a iza njih uđe još jedan, koji potom zatvori vrata. Mithela ih je sve poznavala.
Maugis Enakon Recko i Mauricius Phudan su nosili Mauriciosovog brata, Maryiona, prekrivenog nečime što je nalikovalo krvi, a iza njih je išao Wayne Truefire. Mithela mu priđe.
-Wayne, što se dogodilo?-
-Moramo Antholi, gdje je?- Wayne ponudi protupitanje, nervoznog i preplašenog lica.
-U svojim odajama, a gdje drugdje?-
-Čuli ste ju, dečki. U Antholine udaje- podvikne Wayne.
Maugis i Mauricius krenu.
-Ponovno, što se dogodilo?-
-Borili smo se protiv balverina, Maugis uništio nekakav izvor neke magije i krene čarolijom uništiti dva balverina koja su se borila s Maryionom. Na nesreć, čarolija zahvati i Maryiona samog. Kada smo došli do njega, već je bio u nesvijest. Sada idemo do Anthole pa da vidimo da li možemo nešto učiniti u vezi toga. Ja idem s njima, hoćeš i ti?-
-Naravno, naravno- Mithela odgovori te obadvoje krenu prema Antholinim odajama.
Kada su došli, Maryion je već ležao na jednom stoku, a ostalo troje je stajalo oko tog stola. Mithela je primjetila da je Maryion sada bio čist.
Anthola je sigurno već iskoristila onu čaroliju za čarobno čišćenje pomisli.
-... I tako se mi sad nalazimo kod tebe- Maugis je dovršava svoje pripovijedanje.
-Katastrofa. Dakle, tebe trebamo kriviti za to što je on sada pomlađen osam godina?- Anthola ga upita. Maugis se neveselo nasmiješi, kao da se ispričava.
-Molim te, nemoj mi se ovdje cerekati. Ionako sam dovoljno bijesna na tebe.-
Mithela je znala kakva Anthola može biti kada dosegne vrhunac svojeg bijesa. Njezin prijatelj, Rokn, je nađen mrtav tri dana nakon što je zadnji pobijesnila do kraja, zbog njega. Nedostatak dokaza ju je spasio.
-Znaš li ti što se njemu sada može dogoditi?-
-Ne, ne znam- kaže Maugis.
-Ja znam- reće Mithela. Svi ju pogledaju. -Može biti izbačen iz Ceha ratnika i kraljeve službe jer izgleda mlađi od dvadeset godina, što je prag za pristupanje oba dvijema skupinama, da se tako izrazim.-
-Upravo tako- Wayne potvrdi.
Na Maugisovom licu se pojavi izmješani izraz šoka i nevjerice.
-Ali neće ga izbaciti. Ima dvadeset četiri godine, do zla boga.- reće.
-Da, ali što će kralj reći?- u raspravu se ukljući Mauricius. -Dobro znate kakav je. Sigurno će ga izbaciti i iz svoje službe i iz Ceha ratnika.-
Maryion počne mrmljati. Svi u prostoriji ga pogledaju. Digne svoju lijevu ruku i kao da ih je slušao, kaže:
-Kralj... pošaljite glasnika da... upita za mene...-
U tom trenutku, ruka mu padne na stol. Ponovno je pao u nesvijest.

Poruka o kojoj je ovdje rijeć je ona ista poruka koju je kralj Theodor III. dobio u prošlom postu. Bitna stvar je da će ta poruka putovati nekoliko dana jer se likovi nalaze u različitim gradovima.

Post je objavljen 22.03.2008. u 16:12 sati.