Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/valpovstina

Marketing

Lopovi ukrali dio oluka s crkve i dvorca - tko će i kada popraviti štetu?!

Prošli četvrtak, 20. ožujka, prolazeći centrom zamijetih policajca pored crkve. Pričao je s radnicima koji obnavljaju fasadu i bilježio nešto u notes. Kasnije saznadoh da su nepoznati lopovi tijekom noći pokrali dio bakrenih oluka s crkve. Sa svih oluka na crkvi skinuli su donje dijelove od oko 2 i po metra i odnijeli ih.

Danas, prolazeći ulicom uz dvorac, bacih pogled, kad ono nema niti jednog čitavog oluka – gledajući s ulice Matije Gupca. Sjećam se da su donedavno bili čitavi. Ista je situacija i sa strane koja gleda na Reljkovićevu ulicu: novim bakrenim olucima, postavljenima ovog ljeta, nedostaju dijelovi od oko 2 i po metra od zemlje. Jedan su čak uspjeli otkinuti cijeli, sve do krova.

Očito se radi o istim lopovima. Netko će možda posumnjati da je riječ o divljanju mlađarije, no nije. Oni bi ostavili više tragova: srušili bi, izgazili i ostavili uništene dijelove oluka, no i na crkvi i na dvorcu sve je brižno otkinuto i odnešeno. Radi se vrlo vjerojatno o lopovu koji zna kako će zaraditi na ukradenom materijalu – riječ je o novim bakrenim olucima! Dok za crkvu znamo da je policija izašla na uviđaj, nije poznato je li tko prijavio štetu na dvorcu?



Post je objavljen 22.03.2008. u 15:21 sati.