Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Klopa

sto se peklo u zadnje vrijeme? Isprobavalo? Zavoljelo? Danas od svega pomalo.

Dodatak, kod buhtli nedostaje kolicina brasna, ide 500 grama. Na srecu pa me moja Di na vrijeme pitala kakvi su to buhtli bez brasna rofl

Prvo - suseno voce.
Kao grickalica, ukras, zacin - radi jedna prijateljica.





http://www.sabinehans.de/index.php/extradry



Vrlo dekorativno, piljevina od mrkve ili kriske ananasa koje ste narezali na masinu za kruh i posusili u vlastiti cips, ili naribanu mrvku koju ste posusili bilo u pecnici na niskoj temperaturi, bilo za suncanog suhog vremena vani i mörserom (ona mramorna zdjelica sa debelim stapom) samljeli u prah, istu stvar mozete napraviti sa zacinskim biljem.
Onda vec kupljeni maslac, malo omeksate (samo malo) i u njega umiksate prah zacinskog bilja ili mrkve. Osim sto fantasticno izgleda, ima i super aromu i na obican kruh jako fino. Recimo posusite jagode (isprobano) i takve uronite u otopljenu cokoladu u koju ste dodali nesto praha chilija i onda uz to posluzite slatkac od vanilije. Niste stajali dva sata u kuhinji radi deserta, a gosti su odusevljeni.thumbup
Osim toga, ukoliko susite u kuhinji ili na balkonu, cijeli stan ce vam divno mirisati.
Sto jos sa suhim vocem? Grubo ga nasjecakti nozem i aromatizirati secer, divno izgleda u prozirnoj staklenki a i lijepo izgleda recimo na obicnoj kremi od svjezeg sira. Ili na pudingu, jogurtu ili slicnom.

Ideja za posebno kreativne, skuhate pun lonac jagoda, dodate meda da to sve poveze i razvaljate na pleh za pecenje i pustiti da se dobro osusi, na bleh staviti plasticnu foliju, ne aluminijsku jer se ona naguzva pa tepih od jagoda puca. Najbolje staviti na 2-3 sata u pecnici na 40 stupnjeva. I onda u to uvijate sto vec zelite dati za predjelo, ili pohane rajcice, ili kuglice nekog finog sira....

1. Muffinsi sa dimljenim lososom - super za tulume

Treba vam 300 grama brasna, 1 pecilni, zlica soli, 1 jaje, 200 grama buttermilch-a , mozete probati sa acidofilnim mlijekom, onda 150 grama cottage cheese (Körniger na njemackom) znaci zrnasti kravlji sir, jedno jaje, zlica sjeckanog persina, zlica sjeckanog dilla, 200 grama sirnog namaza sa zaciskim biljem i 100 grama dimljenog lososa.
Ispadne 9 komada, ako zelite vise, uduplajte mjere.



Ovo mozete spremiti i dan ranije i dobro upakirati u foliju ili tupperware i super je i drugi dan. U zdjeli sve suhe sastojke izmijesati. U drugoj sve "mokre" - jaje, sir, Buttermilch, zrnasti sir i zacine. Ostaviti malo bilja za dekoraciju kasnije. Na kraju sastojke obiju zdjela dobro pomijesati ali ne predugo mijesati jer ce smjesa postati premokra. Za posljedicu dobijete pretvrde muffinse. U podmazanu muffin formu raspodijeliti smjesu (ili u papirate formice). Ukoliko imate pravu maffin formu, neispunjene formice napunite vodom, od pare koja ce isparavati ce muffinsi postati savrseno spuzvasti. Peci na 180 stupnjeva, prethodno ugrijati pecnicu. Peci nekih pola sata. Sa drvenim stapicem provjeriti kad se tijeso od forme lagano odvaja. Bleh staviti na vlaznu krpu, lakse cete izvaditi muffine. Izvaditi i pustiti da se ohlade. Odrezati vrh muffina, a od donje polovice malo izdubiti tijesto i sve skupa pomijesati sa sirnim namazom, lososa pazljivo poloziti na to. Kapicu muffina lagano staviti na sve.

2. Punjene jagode, kao mali ljetni snack - meni pase i sad.



Treba vam: pola kile jagoda, 200 grama sirnog namaza (neutralnog) ili nekog friskog kremastog sira, pola zlice likera od narandje i 200 grama krekera. Birajte vece jagode i da imaju listice na sebi, gornju trecinu odrezati, sir sa likerom pomijesati (moze i dobar konjak, ako jedu djeca umjesto alkohola stavite sirupe) i staviti u onu spricaljku koju inace koristite za ukrasavanje kolaca. Na odrezani dio naspricati smjesu i pazljivo staviti poklopcic. Servirati na tanjuru sa krekerima.

3. Finger food s kojim nikad necete fulati je razno povrce, barem 5-6 vrsti, na raznjic nabosti i uz to par umaka. Slicno ovome, gotovo u sekundi a jako efektno, pospricati sa par kapi maslinovog, dodate jos jednu boju u kompoziciju.



300 grama koktel paradajzica, friska bazilika, 100 grama malih mozzarella kuglica (mozarella bambini), balzamicni ocat, sol, papar, cesnjak, friski persin. Naredati kako slika pokazuje, uz to pripremiti vinaigrette - pomijesati ocat, papar, par kapi maslinovog, protisnuti cesnjak i dobro izmijesati. Dodati po gore fino nasjeckano zacinsko bilje. Uz to najbolje pase bijeli francuski kruh ili talijanska ciabatta.



4. Svarcvaldica - Schwarzwälder-Kirschtorte



Biskvit: 100 grama brasna, 30 grama gustina, 10-15 grama kakao praha, jedan pecilni, 150 grama secera, jedan vanilin secer, prstohvat soli, 3 jaja, zlica vode i 125 grama maslaca. Brasnaste stvari prosijati i pomijesati i tome dodavati namirnicu po namirnicu i miksati istovremeno, maslac cete dodati omeksali ali ne rastopljeni. Staviti u kalup za torte koji ste ili oblozili papirom za pecenje ili namazali masnocom, pecnicu zagrijati na 180 stupnjeva (ako je na kruzni zrak onda na 160) i peci pola sata. Kad noz u sredini ostane cisti, peceno je. Tortu izvaditi na resetku za hladjenje, kad se ohladila prerezati, vec prema tome koliko ste vjesti, jednom ili dvaput. Mozda pokusate rezati "koncem" tj. onim ribarskim kocem, koji drzite zategnutim izmedju prstiju obje ruke.

Punjenje: 700 grama visnji iz kompota ocijediti, sok uhvatiti. Ostaviti 10-ak visnji po strani, za dekoraciju. Gustin i secer umutiti u 100 ml tog soka, ostatak uhvacenog soka ukuhati, maknuti sa vatre, ukuhati (kao kad ukuhavate puding) onu umucenu smjesu gustina i secera i pustiti jos jednom da zakipi. Umijesati visnje, ostaviti da se ohladi, sa vremena na vrijeme promijesati.

Prvi biskvit premazati sa pola te smjese, staviti gornji dio na to i premazati ostatkom smjese. Na to dolazi sljedeca krema.

600 ml slatkog vrhnja izmiksati u slag. Tko ne voli jako laganu slag kremu moze u istu umijesati prasak za kremu od Dolcele. Tko zeli samo slag neka u njega umijesa jedan paketic slagfixa. Dodati 2 zlice secera u prahu. Premazati veci dio slag kreme po vocnoj smjesi.
Ostatak staviti u strcaljku i raditi okolo naokolo male ruzice od kreme. Staviti na sat vremena u frzider da se stvrdne. Nakon toga na svaku ruzicu staviti jednu visnju iz kompota. I u sredini naribati finu mlijecnu cokoladu, onako na grubo te takodjer zalijepiti bocno oko torte. Opet u frizider na jos 2-3 sata.

Naravno mozete ju ukrasiti i malo drugacije, ima bezbroj varijanti: 1, 2, 3, 4,
5 .

Jedna od izvedenica je i rolada. Imam i jedan kompliciraniji recept, gdje je krema malo prestimanija ali to radim rjedje i kad bas imam vremena. Onda uduplam i biskvit pa ima vise katova. Neki tijesto natope sa malo visnjevca (to bi zapravo bio original). I u kremu stave tkz. puding od slaga.



5. Prinzregententorte ili Muska torta

Treba vam: pola litre mlijeka, jedan puding od cokolade, zlica kako praha, 225 grama secera, 7 jaja, vanilin secer, prstohvat soli, 150 grama brasna, 250 grama omeksalog maslaca, 400 grama cokolade za kuhanje (malo gorke), 100 grama mlijecne cokolade.

Zakuhati 400 ml mlijeka, kakao i 75 grama secera pomijesati sa ostatkom mlijeka i praskom za puding i sve zakuhati.
Pokriti prozirnom folijom da se ne napravi kozica i staviti da se ohladi. Zutanjke odvojiti, bjelanjke izmiksati u snijeg, dodati preostalih 150 grama secera, vanilin, sol, sve dobro promijsati.
Dodati zutanjke, umiksati, dodati prosijano brasno i umiksati. Kalup za torte namastiti, staviti 6-7 zlica smjese i peci na 200 stupnjeva nekih 5-6 minuta, prethodno ste ugrijali pecnicu. Odmah, jos toplo sa dugim tankim nozem odvojiti od podloge, ohladiti. Formu oprati. Sve ponoviti jos 5 puta.
Tijesto kad je peceno mora biti jako tanko, idealno bi bilo manje od 1 cm debljine, u slasticarni je svega pola centimetra. Dakle upravo ispeci tijesto u slojevima jest ovdje najveca umjetnost. Tradicionalan recept ima upravo 6 kora.
Maslac izmiksati u pjenu, dodavati puding uz miksanje cijelo vrijeme, premazati sve slojeve tijesta osim zadnjeg, tom kremom.
Rastopiti gorku cokoladu (barem 60% kakaa) i premazati preko torte gore i sa strane. Staviti u frizider na 3 sata.
Nakon toga mlijecnu cokoladu rastopiti i u sarama polijati po tome, kao da crtate vijugave linije. Staviti u frizider jos na sat vremena. Torta je najbolja drugi dan, kad otpusti.
Ima po komadu 500 kalorija, ali to ne morate nuzno upamtiti. Zove se muska torta jer je od tkz. muske, gorke cokolade i zaista ju muskarci vole.
Ova torta je kreirana u cast bayerskog Luitpod princregenta 1886 za njegov rodjendan. Slojevi simboliziraju tadasnje becirke Bayerna. Ova torta za Bayern ima jednako znacenje kao Sacherica za Bec.



Jos fotki:

jedna, u izradi.

6. Ledene kocke - kao sto vidite ja obozavam kremaste kolace, sto vise kreme, tim je meni ljepse!



Tijesto: 5 bjelanjaka, 5 zlica secera, 5 zlica brasna, 1 pecilni. Sve izmiksati, staviti u namazanu portvu i peci 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohladi biskvit zalijati sa 100 ml prokuhanog mlijeka i 2 zlice secera.

Fila: 5 zutanjaka izmiksati sa 8 zlica secera. Zakuhati pola litre mlijeka, ukuhati u nju smjesu zutanjka i secera, pustiti da se ohladi. U ohladjeno umiksati 250 grama maslaca. Po gore izmiksati pola litre slatkog vrhnja i premazati.

7. Jogurt torta za kupinama (nisu li na slici borovnice, ja sam radila sa borovnicama) - preuzeto sa coolinarike od meni tamo najdrazeg lika.

http://www.coolinarika.com/recept/jogurt-torta-sa-kupinama

Tijesto: 3 jaja, 3 zlice vode, 120 grama secera, malo vode (zlica), prstohvat soli, 80 grama brasna, 20 grama gustina, 20 grama kakaa, jedan pecilni.

Krema: 9 listova zeletine, 500 grama kupina, 500 grama krem jogurta, 60 grama secera, 500 grama slatkog vrhnja.

Dekoracija: 300 grama marcipana (u receptu pise 200 ali nije dovoljno), 100 grama voca, oko 100 grama bijele cokolade.

Ide i sa malinama, kako znam? Pa zakoniti kupio jednom pogresno voce. Friske maline nisu bas povoljne, marcipan isto ne, ali ovo je cista fantazija okusa koja je vrijedna truda thumbup.

Priprema: Od navedenih sastojaka izmiksati biskvitnu smjesu. Staviti peci u namasteni kalup za torte, peci na 180 stupnjeva oko pola sata. Ohladjeni biskvit prerezati na pola. Za krmeu potopiti zelatinu u malo vode, kupine izmiksati (ako vam smetaju one sitnice koscice, onda ih propasirajte, mene ne smetaju). Izmiksano voce pomijesati sa jogurtom, secerom i otopljenom zelatinom. Polako dodavati prethodno umuceno slatko vrhnje. Donju koru premazati debelo kremom, prethodno biskvit vratiti u kalup (da krema ne iscuri), pokriti durgim dijelom biskvita i premazati ostatkom kreme - gledati da 2/3 idu na prvi biskvit. Staviti u frizider na 2 sata. Nakon toga razvaljati marcipan, malo zarezati krajeve da ih poslije dekorativno uvinete. Staviti taj "obruc" oko torte. Rastopiti bijelu cokoladu i u mrljama polijati po torti, na to sve staviti nekoliko cijelih kupina (?!). Staviti u frzider na sljedeca dva sata. Savrseno osvjezavajuca torta, bogata okusom zbog marcipana.

Fotka: http://www.coolinarika.com/repository_images/image_raw/17524/blowup

Prosle godine, (jel bila prosla Mentina?) sam dobila recept za ledeni vjetar i Mentina
je skuzila da bi to meni moglo biti fino i sto reci - nagovarala me dok nisam ispekla i postala robinja ove delicije cerek. Spada definitvno u meni tri najbolja kolaca, a revno ih pecem i isprobavam godinama. Preporucam Japanski ili Ledeni vjetar kod Mentine od 03.12.2006. Recept cete naci na temi od 03.12.2006 a fotke kolaca, sasvim aktualno na zadnjem tekstu kod
Mentine.



8. kukurzni kruh (pekao zakoniti) - kruh je bio ukusan iako mrvicu presuh, imate li mozda ideju kako da to drugi put ispadne bolje? Inace mu kruhovi ispadnu odlicno bilo domaci, bilo talijanski bijeli, ili francuski, pa punozrni....



Treba vam: 400 grama obicnog brasna, 175 grama kukurznog, 1 pecilni, zlicica soli i zlicica secera. 250 ml mlijeka, 100 grama maslaca i 2 jaja. U zdjeli pomijsajte brasna, pecilni, sol i secer. Mlijeko ugrijte i u njemu rastopite maslac. To dati gornjoj smjesi i dobro izmijesati. Jaja umutiti i dodati smjesi.Sve mijesiti. I mijesiti. Sad znate zasto ja to ne radim. Pokriti i pustiti pola sata. Staviti peci na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

9. Domace buhtle punjene domacim pekmezom - brzinom svjetlosti me vrate u bakinu kuhinju. Hrana za dusu. Meni ne idu posebno od ruke sve stvari sa dizanim tijestom, pa je to preuzeto zakoniti. Ja sam za kremaste carolije zaduzena. Kad mi ih je prvi put napravio onako meke, tople i mirisu na limunovu koricu, mislila sam da cu umrijeti od ljepote. U medjuvremenu se covjek navikne zubo
Bilo je zabavno kad sam ih jednom prilikom odnjela na posao i jos se rastuzila kako je "firma" prazna, nigdje zive duse na vidiku, mislila sam svi su bolesni, tko ce to pojesti. Posaljem onaj skupni mail da ima kolaca i dotrce iz svih smjerova vrijedni ljudi naughty uzmu pola (veliki su komadi, pazi se na liniju) i svi za 5 minuta jure natrag - uredi su nam svi u staklu, pa se sve vidi - ali ovaj put svatko uzima citav komad, zlu ne trebalo. zubo





Treba vam: 1 paketic germe u prahu, zlica secera, 5 zlica mlijeka, prstohvat soli, 25 grama secera, 30 grama maslaca, 1 jaje, jedan nespricani limun, jos 250 ml mlijeka, jos 30 grama maslaca.

Nijemci to rado jedu sa umakom od vanilije i visnjama iz kompota. Dakle germu sa secerom i mlakim mlijekom (5 zlica) pomijesati i pustiti da odstoji 5 minuta, dok se ne naprave mjehurici. Brasno, sol i 25 grama secera te 30 grama maslaca, jaje i koricu limuna pomijesati. Smjesu sa germom preliti preko toga, dok mijesite samo toliko toplog mlijeka dodavati da se lako mijesi ali da nije gnecavo. Na kraju ostaviit na toplom mjestu, pokriveno, pola sata. Razvaljati i izrezati na komade, ispadne 6 vecih ili 9 manjih. Ako zelite nepunjene onda od ovoga formirate kugle i jako tijesno jednu do druge poredate u namascenu protvu. Ako ih punite finim domacim pekmezom onda on dolazi na taj razrezani kvadrat, zavijete krajeve prema gore, malo ih utisnete u lopticu i taj dio onda u protvu, da se to spajanje lijepo zapece. Kad je sve u protvi, pokrijte opet i pustite da odstoji 10 minuta, za to vrijeme zagrijte pecnicu. I rastopite onih drugih 30 grama maslaca i njime premazite tijesto. Pece se na 200 stupnjeva, 20-30 minuta.

10. Jedan izmisljeni recept - kad su se daleki gosti najavili da su u prolazu i dolaze za pola sata. Nazovimo recept: palacinke na svarcvaldski nacin. Napravite obicno tijesto za palacinke, u koje stavite zlicu kakao praha. Kad pecem obicne palacinke uvijek naribam jednu narandju unutra ili stavim narandjin secer, obicno ne znaju objasniti sto je drugacije ali je drugacije fino. Dakle ispecete te smedje palacinke, tanko. Pustite da se ohlade. Za to vrijeme ste smutili 200 grama quarka, 250 grama slatkog vrhnja i ostrugali malo vanilije u sve. Pripremili visnje iz kompota ili iz visnjevca. Palacinke punite smjesom kreme i visnji - nekih 3-4 po palacinki. Zarolate i stavite u frizider. Gosti malo cekaju iz kavicu i misle da nece dobiti nista. Palacinke i smjesa se malo stvrdli u frizideru onda ih na koso rezete u rolice, da se vidi punjene, posluzite rolice. thumbup

Onda ja odnesem te svoje delicije susjedi, a ona ni pet ni sest nego zacas kod mene sa tanjurom na kojem je i sacherica i kremsnite i pita od jabuka i jos jedan pride – sa kobasicom od divljaci koju je radio njen tata i sa domacom sunkom susenom na buri. Ona donese meni da se ne udeblja, ja odnesem njoj a nasi muzevi umiru od smijeha. Pogadjate, ovih dana me lakse dobiti za prislini rad u Sibiru nego za korak na vagu. No, idmeo dalje.

11. Keks torta sa cokoladom sa coolinarike: skuhate puding od cokolade na 350 ml mlijeka i na 60 grama secera, stavite prozirnu foliju preko toga da se ne napravi kozica (primjetiti cete da neki recepti ovdje nisu identicni sa originalom, ali to samo znaci da sam isprobavanjem usavrsila varijantu) i dok se to hladi otopite 150 grama cokolade, 150 grama maslaca i 2 zutanjka. U ohladjeni puding umiksate sve ovo. Treba vam oko pola kile petit keksa, u protvu slazete red keksa, prethodno na sekundu umocenih u mlijeko (dosta vam je za sve kekse 100 ml) na to krema, pa opet keksi, pa opet krema i tako dok ne potrosite kremu sa time da zadnji red keksa jest nenamazan.
Onda umutite 1 slag pjenu u koju ste dodali 2 zlice kakaa i kad je gotovo premazite po kolacu. Na to sve posipajte vece cokoladne strugotine, onako bas na grubo. Ja kupim vec naribane. Kolac mora preko noci odstajati u frizideru da otpusti.


12. Saint-Honoré - oprez, ovdje jedan komad ima milion i nesto kalorija ali tocno takav je i okus! Prvi put je taj kolac spremio on, prije neke 2 godine, da me iznenadi kad sam potpuno krepana dosla u ponoc doma, nakon jos jednog radim nocu - rok predaje imam ujutro, dana.
Posvecena je svetom Honoriusu, francuskom biskupu, koji je danas zastitnik svih pekara.
Treba vam: pola litre mlijeka i puding od vanilije, jos 300 ml mlijeka, 300 grama secera, 1 vanilija (za izgrebati), 2 pakiranja lisnatog tijesta, 1 vanilin secer, prstohvat soli, 150 grama brasna, 5 jaja, 2 zutanjka, zlica likera od marelica, 200 ml slatkog vrhnja.

Prasak za puding razmutiti u malo mlijeka, ostatak mlijeka, 50 grama secera i ostruganu vaniliju, ukuhati. Ostaviti da se ohladi.
Razvaljati lisnato tijesto 250 ml vode sa 50 grama maslaca, vanilin secerom i solju zakuhati. Dodati brasno i mijesati dok se tijesto ne pocinje odvajati od lonca. Ostaviti da se ohladi. U ohladjeno umijesati jedno jaje. Polako uz konstano mijesanje, dodati i preostala cetiri jaja.
Lisnato izrezati na velicinu kalupa za torte koji imate. Na papir za pecenje i masinicom kojom inace ukrasavte torte istisnite 17-18 kapica od tijesta. Ne smiju se dodirivati. Ja jos imam predlozak, jer tehnicka muska ruka si je to sve nacrtala na papir za pecenje, meni je trebalo 5 minuta da shvatim u sto gledam i da to NIJE radni materijal za svemirski brod.rofl
Te tufnice u pecnici na 225 stupnjeva peci 10-ak minuta. Lisnato isto ispecete, nekih 20 minuta na istoj temperaturi i pustite da se ohladi. Svaki kolac ima svoj krucijalni trenutak - onaj kad sve podje u krivo, ako se ne pazi. Ovdje su to bas te tufnice.
50 grama maslaca, 2 zutanjka i liker pomijesati, sve skupa umiksati u onu puding smjesu. Vrhnje utuci i dodati. Kad je lisnato ohladjeno, namazati ga kremom i okolo naokolo uz rub torte poslagati tufnice, jednu ostaviti za sredinu.
250 secera i zlica vode – karamelizirati u tavi i preliti u trakicama preko cijelog kolaca, ali pretezno preko tufnica/kapica.



13. Juha od paprike - treba vam: 4 crvene paprike, luk, rezanj cesnjaka, zlica maslinovog, 3 zlice brasna, 1 zlica vegete ili nekog slicnog zacina (ima i po ducanima zdrave hrane) ili 2-3 zlice domaceg temeljca za juhe. Zlica octa od crvenog vina, 3 zlice ajvara, sol, papar, prstohvat soli, paprika u prahu, 1 baguette, 100 grama maslaca sa zacinskim biljem, 100 grama ribanog sira i 150 grama creme fraiche.
Papriku oprati, narezati na sitno, isto i luk i cesnjak, na maslinovom kratko prodinstati i posipati brasnom. vegetu/ zamjenu ili domaci temeljac dodati, podlijati sa litrom vruce vode, dodati zlicu octa i sve lagano kuhati 10 minuta, nakon toga propasirati. Zaciniti sa ajvarom, solju, paprom, secerom i parikom u prahu. Baguette prepoloviti i pole premazati maslacem i posipati sirom i zapeci 10-ak minuta u pecnici. Papriku u tanjuru ili zdjelici servirati sa zlicom creme fraiche u sredini (onako kako se borsch servira). Idealan lagani obrok.



Suseno voce radi frendica i poklonila je meni, Brotkuchen pikant sam radila za jedan tulum prije 2 tjedna, jagode i raznjice sam radila visekratno, to mi je mali dnevni snack. Jogurt tortu sa kupinama sam isto probala onako bez povoda usred tjedna. Za Uskrs smo pekli kruh dvaput, za veliki petak koji je ovdje praznik smo radili te domace buhtle, za sam Uskrs sam napravila schwarzwaldicu i saint honore i keks tortu , to se sve pojelo pa sam u ponedjeljak isla raditi nabujak od rize ciji vam recept napisem drugi put.

ARTE


ARTE
01.04. utorak i tema veceru u 21:00 Video i PC igrice i utjecaj na djecu, ovisnost i co. Usput sto msilite o novoj generaciji igrica uz koje se krecete tipa wii
02.04. srijeda u 20:15 Dokumentarac snimljen ove godine: Granice vremena – sto zapravo znaci vrijeme?
03.04. cetvrtak – tema vecerI: Tipicno finski – o narodu, o saunama i na kraju toga u 23:55 odlican film jos odlicnijeg Akija Kaurismakija Oblaci prolaze
04.04. petak u 20:15 dokumentarac Prva godina - od poroda do prvog koraka, te u 23:30 svedski film Rupa u mom srcu - nasilju, seksu i alkoholu, jedna stambena zajednica (WG) i njena propast. Geko - Goran Marjanovic sanja o novom pocetku.
06.04. nedjelja u 17:45 poznati serijal Za stolom sa...Montenegro
07.05 ponedjeljak - 21:00Maria Full of Grace, film - bez sredstava, trudna i ocajna, Maria pokusava osigurati egzistenciju kao kurir drogom
08.04. utorak - 21:00 tema veceri: Pamcenje i zaborav - nas mozak u starosti, u potrazi za memorijom, zagonetka- Alzheimer
09.04. srijeda u 20:15 dokumentarac Vrhunci uzitka: Matra planine i sjevernoj Madzarskoj
10.04. cetvrtak u 22:35 Bette Davis Story dokumentarac i iza toga u 00:05 odlican film Hitlerkantate - kada jedna vatrena obozavateljica Hitlera sanja o karijeri komponistice i upoznaje odlicnog kolegu protivnika rezima i mora odluciti izmejdu karijere i ljubavi

11.04. petak u 20:15 Vrhunci uzitka - Transilvanija, onda u 21:00 njemakci film snimljen ove godine, Monogamija za pocetnike te u 23:20 kanadski film Top of the Food Chain
14.04. ponedjeljak u 21:00 Shooting dogs, film, o terorizmu i gradjanskom ratu u Ruandi
15.04. utorak - tema veceri: Djetinjstvo bez prisille i kaziprsta. Dva dokumentarca - Gol i slobodan u Amsterdamu te Vitruve - malo drugacija skola i nakon toga talk show na temu.
17.04. cetvrtak u 21:00 The Dreamers - melankolicna prica jednog ljubavnog trokuta, sa pozadinom seksualne revolucije (inace je citav mjesecu duhu pokreta '68).
19.04. subota u 22:45 Pod bombama - fillm o sijitskoj majci koja krece u potragu za nestalim sinom. Filmska drama o zadnjem libanonskom ratu.
20.04. nedjelja u 23:50 - mikroosvemir jednog nebodera, sasvim osobne drame na malo kvadrata

21.04. ponedjeljak - Strasti, dokumentarac, ovaj put o heklanim tangama iz Poljske, u 17:35 u trajanju od 26 minuta.
22.04. utorak u 21:00 izvrstan dokumentarac (imam doma dvd, zaista preporucam) Darvinova nocna mora

23.03. srijeda u 21:00 dokumentarac u trajanju od 90 minuta - Seks i sezdesetosma
24.04. cetvrtak u 1/.30 dokumentarac Strasti: londonska hrabra krojacica
25.04. petak u 17:45 isti dokumentarac: o stidljivim machoima i sinjorama udavacama
26.04. subota u 21:00 dokumentarac Einstajnova velika ideja
28.04. ponedjeljak u 21:00 francuski film Sanjacica - jedan telefonski poziv okrece zivot studentice iz dobre kuce, naopacke. Mora se odluciti izmejdu ljubavi i zakona.
29.04. utorak u 21:00 dokumentarac Workingman's Death - najtezi fizicki rad, Nigerija, Port Hartcourt.
30.04. sreijeda u 23:20 danski film: U tvojim rukama - sto se dogadja kada nepovjerenje preko povjerenja, boli i ljubavi pobjedi?


Gledam nedavno prekrasnu zenu u podzemnoj. Torba Tod's, cipele isto, burberry sal, biseri u usima, sve stima, sve! Divan ten. Tada dama ispuse nos. I to na nacin da je se ne bi posramio ni Joza iz Mrduse Donje. Odahnem. Ipak nije od porculana.


Post je objavljen 28.03.2008. u 14:15 sati.