Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neplodniuhrvatskoj

Marketing

Fitness u maminom trbuhu

Bebe se počinju kretati vrlo rano, no mame to ne mogu osjetiti. Kažu da prvorotkinje osjete bebu kasnije negdje u prosjeku između 18 i 24 tjedna trudnoće.
Frendice su mi opisivale da su osjetile kao da ih je nešto očešalo u prolazu ili poškakljalo, da su osjetile lepritiriće, zmijice, ribice u trbuhu sve u svemu pravo životinjsko carstvo.

Prvi puta kad sam nešto osjetila (ili bar tako mislim) bila je nedjelja. Moj D i ja smo se vraćali s kavice koju smo uživali u Mošćeničkoj Dragi. Vozili smo se u autu i ja sam osjetila kao da se mjehurić diže iz unutrašnjosti trbuha i dodiruje mi unutrašnjost kože. Bio je to samo jedan mjehurić. Taj cijeli dan (a bilo je to 17.02. kad sam bila po zm, čitaj zadnjoj mensturaciju, trudna 17+1 tj. 17 tjedana i 1 dan) sam pokušaval biti mirnija ne bi li osjetila još koji mjehurić, no nažalost nisam.

Kako sutradan nije bilo mjehurića mislila sam da je sve to bilo samo u mojim mislima, no onda 20.02. (17+4) dok sam bila u čekaonici kod dr. opet mjehurić. Nakon toga svaki dan sam bila u iščekivanju novog mjehurića no išta.

Sljedeću nedjelju 24.02. odosmo mi na jutarnju kavicu na Kastav i opet na povratku mjehurić tada sam bila 18+1. Nakon ovog trećeg mjehurića bila sam sasvim sigurna da je to to, sad je bilo samo pitanje kad će mjehurić prerasti u nešto više.

To se dogodilo 28.02. (18+5) i od onda svaki dan osjetim kako me beba lupka. Istina još uvijek osjetim samo kad sjedim ili ležim no definitivno naša beba već trenira fitness.

Zašto sam uopće ovo krenula pisati, zato da vam kažem da se naša beba sa fitnessa prebacila na Tai-Bo. Naime sinoć je po prvi puta moj D osjetio kako se naša beba rita. Bio je to pravi "high kick" koji je mami natjerao suze na oči, ne od boli već od sreće što je to mogla podijeliti s tatom.


Post je objavljen 22.03.2008. u 11:10 sati.