Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Warlock: The Armageddon (1993)

Trailer
Režija:Anthony Hickox
Scenarij: Kevin Rock i Sam Bernard
Uloge:Julian Sands,Chris Young,Paula Marshall,Joanna Pacula,Steve Kahan,R.G. Armstrong...
Žanar:Fantasy,Horror
Imdb
Photobucket
Priča:Svakih 600 godina sotonin sin Warlock dolazi na zemlju da oslobodi svoga oca i uništi zemlju za vrijeme pomrčine. U moderno vrjeme ostvaruje se to proročanstvo, a posljednji druidi pripremaju mladog,neiskusnog i pomalo tupog borca za konačnu borbu protiv Warlocka,koji je krenuo u potragu za kamenjima koji su mu potrebni da ostvari svoj plan.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
O filmu: Radnja nastavka se ne povezuje sa onom iz orginala,jedino imam Julian Sands kao sina od sotone i ovaj put. Ideja za ovaj nastavak u kojoj mora običan mladič pobjediti Warlocka da spasi zemlju mi se svidjela,ali nažalost je loše ispala zbog previše stereotipnih i loše razvijenih likova za koje te baš briga,evo glavni lik je neki jadnik koj je zaljubljen u curu koja hoda sa največom facom u školi koj ga tuče,no ta cura žali tog jadnika pa i hoda s njime.Meni je blago rečeno zlo mi je od takvih prožvakanih likova,još je sama lubavna priča pretjerano dramatizirana na trenutke pa ispada dosadno i još jedan problem scenarija je isti kao uprvom filmu,katkada se pojavljuju zbilja blesave magične moči i slična sranja. Unatoč tome što je scenarij dosta mlak ovaj film uspjeva biti dobar nastavak zahvaljujuči odličnoj režiji i izvedbi Julian Sands. Mladi redatelj Anthony Hickox je započeo karijeru sa odličnom horror komedijom Waxwork i nastavio je nakon toga raditi još par horrora(Sundown: The Vampire in Retreat,Hellraiser III: Hell on Earth,Full Eclipse),no nakon toga se zajebao i počeo raditi usrane akciče sa Dolph Lundgren i Steven Seagalom.BTW to je druga priča,kao što sam rekao ovdje obavlja super posao kao redatelj,čak bolje nego redatelj prvog filma Steve Miner koj nije ima previše stila i nasilja,dok Anthony ima zbilja poseban i zabavan način snimanja,puno više nasilja pokazuje,dinamičniji je i sam film izgleda puno skuplje od orginala unatoč manjem budgetu(orginal je bio snimljen za 8 miliuna,a ovaj za 3). Druga stvar koja je učinila ovaj film zabavnim je odlična izvedba Julian Sands kojeg ovaj put puno više vidim na ekranu i ima više crnog humora i karizme.(sumnjam da ću pogledati trojku buduči da ne glumi u njoj)Za pohvalu su još specijalni efekti,glazba i ok gluma od ostaih glumaca.

Malo bedastiji nastavak koj nema dobru priču i likove kao orginal,ali je zato puno zabavniji film zahvaljujuči odličnoj režiji i izvedbi Julian Sands. Pa ovako da skratim,ako želiti horror sa pametnom radnjom i dobrim likovima biti čete razočarani ovim nastavkom,ali ako želite čisto zabavun sa puno krvi i stila,cool negativcem i solidnim specijalnim efektima onda svakak pogledajte Warlock: The Armageddon.

Ocjena 4/5

Zanimljivosti i ostalo:
-Glumac Zach Galligan kojega možda znate kao junaka u Gremlinima 1 i 2 je napravio cameo u ovom filmu i glumio je još prije toga u Waxworka 1 i 2 (koje je režirao isto Anthony Hickox).
-Treči nastavak je izašao direktno na dvd i Julian Sands je zamjenio Bruce Payne(negativa iz Passenger 57 i Highlander:Endgame). Sumnjam da ću taj nastavak pogledati zbog nedostatka Julian Sands i dosta loših kritika.

Post je objavljen 21.03.2008. u 14:40 sati.