Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/onakojakoraca

Marketing

...

Ovaj Veliki četvrtak bio je za svakoga od nas framaša sa Trsata poseban!
Svi smo se za vrijeme večernje mise prisjetiti Isusove posljednje večere sa svojim učenicima i ustanovljenja Euharistije! No, što je još upečatljivije, sjetivši se da je Isus obavio posao sluge, da je sa mnogo ljubavi oprao noge učenicima i mi smo odlučili zakoračiti u domove 26 potrebitih obitelji ili samaca. Odlučili smo paketom namirnica obradovati one koji nisu u mogućnosti imati Uskrs dostojan čovjeka. Tim činom "pranja njihovih nogu" željeli smo iskazati svoju ljubav i poniznost iz ljubavi prema Isusu. Jer, naše noge su nam dane za služenje, dane su nam da pođemo u susret Gospodinu, da pođemo u susret potrebitoj braći i sestrama.

Posjetili smo mnoge ljude, one sa manjim i one sa većim križevima, one koji ih prihvaćaju i one koji kroz život idu stalno odbijajući svoj križ. Kucajući tako na vrata naših potrebitih nailazili smo na mnoštvo raznih životnih priča. No ono što je najljepše, a nema doma u kojem se nismo susreli sa time, je ono mnoštvo topline i radosti sa kojom su nas ti ljudi primali k sebi.

Uskrs, on se događa svaki put kada se odlučimo za Boga. Događa se onda kada prelazimo preko zidova koji nas dijele. Uskrs nam je poziv na svakodnevno umiranje i uskršavanje jer tko umre sebi, svome egoizmu, svojim sebičnostima.. imat će priliku već sada i ovdje doživjeti radost Uskrsa. Mi smo, zahvaljujući dragome Bogu, jučer imali priliku puno toga primiti.


Post je objavljen 21.03.2008. u 22:11 sati.