Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Breskve

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
2 jaja
100 ml mlijeka
100 ml ulja
200 g šećera
pola čajne žlice sode
brašni po potrebi (700-800 g)

Krema
izdubljene mrvice
125 g margarina
1 žlica kakaa
3 žlice ruma
100 g šećera
2-3 žlice pekmeza od marelice

Ukrašavanje
oko 400 ml mlijeka
ekstrakt kivija
ekstrakt breskve (može i neki žute boje, npr. od banane)
ekstrakt maline
kristal šećer

Za tijesto, pomiješajte jaja, mlijeko, ulje, šećer i sodu i miješajte da se šećer rastopi.
Ostavite na hladnom 1-2 sata.

Postupno dodavajte brašno, toliko koliko je potrebno da zamijesite tijesto.

Od tijesta oblikujte kuglice i stavljajte ih na pobrašnjeni lim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 7 min.

Pečene kuglice ostavite da se ohlade.

Potpuno ohlađene kuglice odozdo izdubite.

Za kremu, izdubljene mrvice sameljite.
Pomiješajte ih s 125 g pjenasto izmiksanog margarina, kakaom, rumom, šećerom i pekmezom da dobijete glatku smjesu.

Izdubljene kuglice punite smjesom i slijepite po dvije zajedno.

Slijepljene «breskve» uronite u hladno mlijeko na 10ak sekundi i stavite ih na papirnati ubrus da se malo ocijede.

Image and video hosting by TinyPic

Obojite ih (malo razvodnjenim)ekstraktima i uvaljajte u kristal šećer.

Slažite u lim jednu do druge i ostavite na hladnom (najbolje preko noći) da se malo osuše.



Post je objavljen 21.03.2008. u 08:45 sati.