Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Tomislav Tolušić izabran za virovitičko-podravskog župana

Sa trideset glasova 'za' i devet suzdržanih, vijećnici Skupštine Virovitičko-podravske županije izabrali su Tomislava Tolušića (HDZ) za novog župana Virovitičko-podravske županije. Sa samo 29 godina, Tomislav Tolušić postao je najmlađi župan u Republici Hrvatskoj. U današnjem glasovanju, suzdržani su bili vijećnici Hrvatske seljačke stranke i Socijaldemokratske partije.

Tolušić je mjesto župana nasljedio od dr. Stjepana Feketića čija je ostavka na dužnost župana jednoglasno usvojena. Inače, sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije, kojom je predsjedavao Boris Hlavati uz tajnika Ivana Horvata, između ostalih nazočili su i saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenici župana Zvonimir Koić i Zvonimir Šimić, članovi Poglavarstva Virovitičko – podravske županije, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, vijećnik u Gradskom vijeću Virovitice Ivica Kirin…

Osim toga, na sjednici je usvojeno izvješće Mandatne komisije prema kojem je dr. Stjepan Feketić ponovo vijećnik Skupštine umjesto Darka Žužaka. Istodobno, umjesto saborskog zastupnika Vlatka Podnara, koji je podnio stavku, vijećnica Skupštine postala je Mandica Boloban.
Životopis Tomislava Tolušića

Tomislav Tolušić rođen je 12. veljače 1979. u Virovitici. Pravni fakultet završio je u Zagrebu 2003. godine nakon čega je upisao postdiplomski studij iz kaznenopravnih znanosti. Radio je kao vježbenik u službi za imovinsko-pravne odnose Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije i kao stručni suradnik za protokol i odnose s javnošću u Uredu gradonačelnika Virovitice.

Bio je stipendist bruxelleske fondacije Robert Schuman u Europskom parlamentu, pohađao školu političkih studija Vijeća Europe (u suradnji sa Hrvatskim COE partnerom, Akademijom za politički razvoj) u Strasbourgu i tečaj pri Norveškoj agenciji za razvojnu suradnju u Sandnessu.

Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1997.godine. Supruga Edita koju je oženio 2007. godine zaposlena je kao stručni suradnik u Uredu župana i obnaša dužnost tajnice Županijskog savjeta za europske integracije. Tomislavov otac Mate ravnatelj je Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Borovi. 19. ožujka 2008. godine izabran je za župana Virovitičko-podravske županije te je time postao najmlađim županom u Republici Hrvatskoj.
ViroviticaOnline

Post je objavljen 19.03.2008. u 16:12 sati.