Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskovijece

Marketing

Recept

Drage naše cure. kao što znate da mi jako volim jesti, a dugo nam niste nikaj pripremile za klopu.
Zato smo vam stavili ovaj recept.

Španske ptice

Potrebno vam je:
- teleći ili juneći šnicli (količina po želji, meni je od 5 šnicli ispalo 7 španskih ptica)
- 7 jaja (količni jaja ovisi o broju šnicli, 1 jaje za jednu "pticu")
- hamburger špek (ali može i slanina suha, panceta)
- 2 luka
- 2-3 žlice senfa
- 3-4 lovorova lista
- oko 3/4 litre vode (i malo temeljca od juhe, ako imate u frižideru, ako ne, može i bez temeljca)
- 2-3 mrkvice (za zgusnuti umak)
- 25 dkg šampinjona (može i više ako volite) (a volimo)
- sol
- papar
- ostali začini po želji i ukusu

Poslužite uz dinstanu rižu ili knedle od kruha

Pripremanje:

1. istucite šnicle
Image Hosted by ImageShack.us
a da ne bi špricalo na sve stane, pomozite si vrećicom!
Ispod daske krpa da ne lupa, posolite i pobiberite šnicl da se bolje upije i prožme s mesom, prekrijte čistom vrećicom za zamravanje i zamislte da lupate po šefu (svekrvi, šogorici, porofesoru, bivšem dečku,... skužili ste poantu)
Image Hosted by ImageShack.us
Kad se šnicli barem udvostruče, izračunajte za koliko jaja imate "omote!

2. skuhajte jaja (tvrdo)

3. narežite hamburger-špek (ili suhu slaninu, pancetu, što već imate ili što ste izabrali) na šnitice
Image Hosted by ImageShack.us

4. kad su jaja kuhana, ohladite ih i ogulite pa na svaki šnicl prvo posložite špek, u sredinu stavite jaje i sve zarolajte kao sarmu.
Image Hosted by ImageShack.us
Možete se za pričvršćivanje poslužiti čačkalicama, ali ja više volim konac.

Dobro obmotajte koncem u svim smjerovima da se meso spoji pa ćete lako odmotati kad bude kuhano i moće ćete poslužiti bez skrivenih zlobniih opasnosti od špricanja po odjeći ;))
Image Hosted by ImageShack.us

5. nasjeckajte i zdinstajte luk.
(kad se zazlati ja ga obično još malo zgnječim gnječilicom za krumpir ili možete štapnim mikserom
Image Hosted by ImageShack.us)

6. svaku "pticu" stavite na luk na pobijeli sa svih strana
Image Hosted by ImageShack.us
pa ako vam je izabrana posuda premala, izvadite van dok ih sve ne zabijelite. Ako je posuda dovoljno velika, uštedili ste si posao :))

7. dodajte vodu, sol, lovor, papar, slatku papriku, začine po želji, mrkvicu (može i peršin i celer da bude više a'la vild aroma) i ostavite krčkati...

8. kad zakipi dodajte 2-3 žlice senfa

9. pred kraj (za oko pola sata krčkanja) izvadite mrkvice, zmiksajte ih i kremu vratite "pticama"... ako nije dovoljno gusto, izvadite malo safta u posudu pa umješajte žlicu brašna i malo crvene paprike (ne preporčujem ajmprem - zapršku, ipak nije zdrava), dodajte očišćene i narezane šampinjone i ostavite kuhati još bar 15 -20 minuta.
Image Hosted by ImageShack.us

10. Odmotajte konce, pripremite prilog i salatu po želji (zelena, sezonska, kiselina) i uživajte!
Image Hosted by ImageShack.us


P.S. Nadamo se da cete nam napraviti nekaj fino njami

Post je objavljen 19.03.2008. u 10:07 sati.