Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Održana tradicionalna manifestacija Jožekovo u Salinovcu

SALINOVEC Premda se tradicionalnoj manifestaciji Jožekova u Salinovcu nije odazvalo svih četrdesetak mjesnih Jožeka i Pepica, proslava njihova imendana i spomendana sv. Josipa ove je godine bila veselija no ikada.

Nikad ljepše
Svjedoči o tome spontani usklik jednog mještanina koji je, ponesen glazbom i plesom domaćih tamburaša i folkloraša, radosno izjavio "kak se ovak nekaj lijepo nikad dosad u Salinovcu nije događalo".

Pohvala za priredbu, koja se već nekoliko godina priređuje u čast brojnih domaćih godovnjaka koji na Jožefovo slave imendan, i ovoga puta ide kulturno umjetničkom društvu Salinovec i njegovim gostima.

Oni su u mjesnom ugostiteljskom objektu za brojne okupljene mještane priredili program, u kojemu su nastupili mladi folkloraši pod vodstvom koreografa Tihomira Kukulića.

Buket i plaketa
Mladi su potom pokazali da su jednako vješti i u standardnim, latinoameričkim i suvremenim plesovima, u kojima ih je uvježbala Valentina Balent.

Za godovnjake zapjevao je i tamburaški sastav Lirika pri margečanskoj udruzi građana Margareta, a uvježbanim nastupom u prekrasnim nošnjama starijim i više od 150 godina divljenje su izazvali članovi KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta pod vodstvom Drage Vlašića. Predsjednica KUD-a Salinovec Ljiljana Gotal svim je godovnjacima imendan čestitala buketom cvijeća te plaketom s likom sv. Josipa u pečenoj terakoti, koje je izradio izvorni umjetnik Ivan Belač. Druženje je nastavljeno u mjesnom vatrogasnom domu.

Autor Ljiljana RISEK

večernji list

Post je objavljen 19.03.2008. u 07:09 sati.