Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boracvirovitica

Marketing

2. HRL sjever 15. kolo: Rk Viro Virovitica - Rk Slatina (26:35)

Premda rezultat subotnje utakmice sugerira uvjerljivu pobjedu momčadi Rk Slatine utakmica nije bila tako jednostavna. Momčad Viro Virovitice odigrala je odlično početnih dvadesetak minuta tijekom kojih je uglavnom vodila s nekoliko golova razlike. Nakon toga momčad Viro Virovitice neobjašnjivo je stala i nije više mogla ponoviti dobru igru iz prvih dvadesetak minuta. Iskusnija momčad Slatine koja je igrala svoju igru svih 60 minuta tada radi veliku seriju i prelazi u vodstvo koje ne ispušta do kraja utakmice.

Prvi napad imaju gosti iz Slatine, međutim uspjevamo se obraniti. Naša obrana početkom utakmice je pokretljiva i ne dopušta gostujućim igračima prodor prema našem golu. Naš golman Darko Kovačević je nasavladiv. Početkom utakmice zatvorio je svaki put prema golu, niti jedna lopta nije mogla proći pored njega. U napadu naši su igrali pokretljivo, kombinirajući tražili su rupe u obrani Slatine. U jednoj od prvih akcija Slaven Brdar dodaje loptu Marku Crljeniću na crtu šesterca odakle ovaj zabija gol. Lopte su u napadu često dolazile od vanjskih igrača Viro Virovitice prema pivotu i prema krilima tako da je sa svih pozicija prijetila opasnost golu Slatine.

U 5. minuti rezultat je 2:0, međutim moramo igrati s igračem manje nakon isključenja Danijela Runjaka. Do 10. minute Slatina uspjeva poravnati rezultat na 3:3. Desno krilo i lijevi vanjski Slatine su nam zadavali dosta problema. Ipak, Darko Kovačević je nastavio maestralno braniti, a napad nam je nastavio biti uspješan tako da u sljedećih pet minuta radimo seriju od 3:0 i na polovici prvog poluvremena, tj. u 15 minuti vodimo 6:3.

Image Hosted by ImageShack.us

Novina u igri momčadi Viro Virovitice bile su brze kontre koje je pokretao golman Darko Kovačević, koji bi kada bi obranio protivnički udarac loptu upućivao daleko naprijed, preko pola igrališta, našim krilnim igračima Runjaku i Vojnoviću koji bi trčali u kontre. Ponekad bi te dugačke lopte presjekao istrčali golman gostujuće momčadi, međutim ponekad bi lopte prošle i napad bi završio pogotkom. Meni je to bila novina koju do sada nisam vidio forsiranu u igri Viro Virovitice, a koja se kada pravilno odigrana pokazala vrlo efikasnom.

Uskoro igrač Slatine zarađuje isključenje, a mi dobivamo sedmerac kojega je za Viro Viroviticu izvodio Slaven Brdar, koji i sam uskoro biva isključen a do kraja utakmice skupiti će još dva isključenja tako da će kod trećeg isključenja u drugom poluvremenu s crvenim kartonom morati napustiti igru.

Image Hosted by ImageShack.us

U 20. minuti rezultat je 9:6 (+3 za Viro Viroviticu). Prijelomni trenutak utakmice dogodio se nešto kasnije pri rezultatu 10:7 kada je nakon što je momčad Slatine izgubila loptu u napadu Zoran Vojnović istrčao kontru i promašio zicer, odnosno golman Slatine mu je skinuo odarac. Bila je to prilika za odlazak na 4 gola prednosti što bi bila najveća prednost na utakmici za momčad Viro Virovitice, međutim u sljedećem napadu Slatina postiže pogodak i smanjuje prednost Viro Virovitice na 2 pogotka prednosti.

Što se nakon toga događalo ne mogu objasniti, momčad Viro Virovitice je jednostavno stala i nije više igrala na razini na kojoj je igrala do tada. Usljedilo je nekoliko napada u kojima su igrači Viro Virovitice uputili nekoliko nepreciznih udaraca prema golu iz akcija koje nisu bile tako dobro izrađene kao početkom utakmice. Slatina je pak svoje napade koristila i redovito zabijala. Možda je svemu uzrok manjak koncentracije kako u napadu tako i u obrani. Naravno, nije nam pomoglo ni igranje s igračem manje budući da nam je sudac isključio igrača. Momčad Slatine do kraja poluvremena radi seriju od 5:0, tako da poluvrijeme završava rezultatom 10:12 (+2 za Slatinu) s time da je u posljednjoj sekundi sudac dosudio sedmerac za Slatinu kojega gosti ne uspjevaju realizirati.

U drugom poluvremenu nastavljena je serija momčadi Slatine kojoj je posao olakšalo to što smo početkom drugog poluvremena skoro pa stalno igrali s igračem manje. Isključenja su se redala jedno za drugim tako da nam je kada nam je jedan igrač ušao nakon odslužene kazne od dvije minute drugi igrač bio isključen. U toj fazi utakmice, na prijelazu poluvremena, momčad Slatine je napravila seriju od 9:0 stigavši od rezultata 10:7 (+ 3 za Viro Viroviticu) do rezultata 10:16 (+6 za Slatinu). Viro Virovitica u toj fazi utakmice nije zabila gol više od 10 minuta. Nakon 10 minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je bio 14:20 (+6 za Slatinu).

Image Hosted by ImageShack.us

Igranje s igračem manje u drugom poluvremenu bilo je više pravilo nego iznimka za momčad Viro Virovitice. Nije čudo što Slatina odlazi na deset pogodaka prednosti u 45. minuti kod rezultata 15:25. Tada trener Slatine u igru uvodi pokojeg domaćeg igrača što izaziva pljesak i odobravanje skupine gledatelja pristiglih iz Slatine koji su došli podržati svoju momčad. Isti suci izazivaju negodovanje gostiju kada im nedugo nakon toga isključuju tri igrača u kratkom vremenu tako da su neko vrijeme gosti igrali samo sa tri igrača na parketu. Međutim sve se to dogodilo pri velikoj rezultatskoj prednosti za Slatinu tako da prednost od nekoliko igrača više nije mogla pomoći momčadi Viro Virovitice.

Bilo je jasno da je Slatina dobila utakmicu, treabalo je samo formalnosti radi odigrati do kraja. U 50. minuti rezultat je 19:27 (+8 za Slatinu), a u 55. minuti 23:29 (+6 za Slatinu). Utakmica završava rezultatom 26:35 (+9 za Slatinu).

Najbolji pojedinac u redovima Viro Virovitice nesumnjivo je bio golman Darko Kovačević koji je branio maestralno, pogotovo početkom utakmice. Poslije je određenu minutažu dobio i drugi golman Matej Matić. Povratak Darka Kovačevića na parket pokazao se kao odličan potez, kada bi samo napad u budućim utakmicama mogao pratiti njegove kvalitetne obrane. Najbolji strijelci u momčadi Viro Virovitice u današnjoj utakmici bili su: Ivan Gverić s 6 pogodaka, Slaven Brdar s 5 pogodaka i Marko Crljenić s 4 pogotka.

Sljedi dvotjedna stanka zbog Uskrsa, zatim gostovanje u Županji kod vodećeg na tablici gdje se ne treba nadati bodovima. Nakon toga 5. travnja igramo na domaćem parketu sa Spačvom iz Vinkovaca. Tu bi se već trebali nadati bodovima.

Post je objavljen 15.03.2008. u 23:05 sati.