Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/voiceinmyhead777

Marketing

children of bodom

uhhh... sjetila sam se da sam jednom davno obechala da cu napisat post o bodomima, a ne bi se ja zvala luciferka(zubo) kad ne bi odrzavala obecanja...

Children Of Bodom

Finski melodic death/power metal band Children Of Bodom osnovan je 1993. godine u gradu Espoo nedaleko od Helsinkija, pod imenom Inearthed. Band su osnovali petnaestogodisnji Alexi Laiho i Jaska Raatikainen. Nakon sto se bendu pridruzio Samuli Miettinen, Inearthed je snimio svoj prvi demo album Implosion Of Heaven. 1995 snimili su svoj drugi demo Ubiguitous Absence Of Remission. Neposredno prije snimanja druge demo snimke bendu se pridruzio Alexander Kuoppala. Nekoliko mjeseci kasnije Samuli Miettinen se preselio u SAD i napustio bend. Tako su se bendu pridruzili basist Henkka T. Blacksmith i klavijaturist Jane Pirisjoki. U veljaci 1996 snimili su treci demo Shining.
Bend nije mogao naci diskografsku kucu pa su odlucili snimiti prvi studijski album Something Wild. Doslo je i do izmjena u postavi benda.Jane Pirisjoki je izbacen a na njegovo mjesto je dosao Janne Warman. Nakon snimanja albuma dobili su ponudu neke belgijske diskografske kuce. ponuda nije bila bas najbolja, ali bila je jedina koju su dobili, pa su odlucili potpisati.
No uskoro ih je otkrila finska diskorafska kuca Spinefarm Records. A kako su kao Inearthed vec imali ugovor sa belgijskom kucom, morali su promijeniti ime u Children Of Bodom.
Children Of Bodom je novinarski naziv za tinejdzere koji su kampirajuci 1960.godine na obali jezera Bodom brutalno izmasakrirani. Ubojica nikad nije uhicen. Jedini prezivjeli, Nils Gustafsson se nije nicega sjecao o dogadjaju a kad je hipnotiziran, jedino cega se sjetio bilo je da je ubojica imao crvene oci.Javnost je ubojicu prozvala Reaper. 40 godina kasnije, Nils Gustafsson je uhicen, ali je nakon sudjenja osloboden svih optuzbi.
Dan danas slucaj nije rijesen, ali predstavlja inspiraciju mnogima, pa i ovom bendu ciji je zastitni znak upravo Reaper

chilodren of bodom

Nakon sto je Something wild izdan u finskoj, potpisali su ugovor sa Nuclear Blastom i snimili jednu novu pjesmu i izdali je kao singl koji je bio na prvom mjestu top ljestvica u Finskoj 8 tjedana.

Uslijedile su mnogobrojne turneje te su u tom razdoblju nastale i neke nove pjesme za album Hatebreeder. malo prije izlaska albuma, izdali su singl Downfall koji je sadrzavao obradu pjesme No Commands grupe Stone.Hatebreeder je izašao 26 travnja 1999. godine a za njim je uslijedila japanska turneja, dva nastupa u Tokiju i jedan u Osaki, te je izdan live album Tokyo Warehearts. Alexi je suradivao i sa bendovima Impaled Nazarane i Sinergy ( cijom se pjevacicom Kimberly Gross ozeniocry srecom, razveli su se 2003smijeh)
novi singl Hate Me izdan je 2000. godine, malo prije izlaska treceg albuma Follow The Reaper, koji je u prvom tjednu prodan u 50000 primjeraka. 2002 izlazi singl You`re Better Off Dead, a poslije njega izlazi album Hate Crew Deathroll. Album je bio mjesavin starijih stvari, ali i pokazatelj daljnjeg usmjerenja glazbe COB-a. Album je biljezio uspjehe na svim podrucjima i bend je postao jedan od predvodnika cijele metal scene. Ubrzo nakon izdavanja novog albuma bend napusta Alexander Kuoppala, a zamjenjuje ga Roope Latvala iz Sinergyja. Izdaju dvd Trashed, Lost & Strungout, koji je bio samo predigra za peti album Are you dead yet? Reakcije fanova su varirale od dobrih do losih, ali album je komercijalno vrlo dobro prosao.

Sadašnja postava

* Alexi "Wildchild" Laiho - vokal, vodeća i ritam gitara
* Jaska Raatikainen - bubnjevi
* Janne Warman - klavijature
* Henkka T. Blacksmith - bass
* Roope Ukk Latvala - vodeća i ritam gitara

Bivši članovi

* Alexander Kuoppala - ritam gitara (1993.-2003.)
* Jani Pirisjoki - klavijature (1995.-1997.)
* Samuli Miettinen - bas (1993.-1995.)
* Erna Siikavirta - klavijature (europska turneja, 1998.(jedina zenska clanica))

Albumi

* Something Wild (1997.)
* Hatebreeder (1999.)
* Tokyo Warhearts (live, 1999.)
* Follow the Reaper (2000.)
* Hate Crew Deathroll (2003.)
* Are You Dead Yet? (2005.)
* Stockholm Knockout Live (live, 2006.)
etogac.... ima jos nekoliko zanimljivosti, ali ne da mi se pisat, ali evo jedne: Alexi laiho je kao dijete poceo svirati violinusmijeh ali je pod utjecajem starije sestre koja je tada slusala heavy metal poceo svirati gitaru.....
Bodom

Children Of Bodom



Post je objavljen 17.03.2008. u 13:24 sati.