Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkjaska

Marketing

15.03.2008. - JŽNL - 20. kolo: NK VATROGASAC - NK JASKA 3:2

KOBILIĆ - Igralište NK Vatrogasac. Gledatelja 60. Sudac: Bugarinović (Graberje Ivaničko) 6. Pomoćnici: Ptičar (Kloštar Ivanić) i Zelenković (Ivanić Grad). Delegat: Knežević (Bregana).

STRIJELCI: 0:1 - Muić (42), 0:2 - Šoić (45), 1:2 - Markelić (53), 2:2 - Markelić (59 - 11m), 3:2 - Dukarić (89).

VATROGASAC: Klarić 7,5, Boban 6, Čavar 6,5, Tkalec 5,5 (od 61. Skrbin 6,5), Kvakan 6, Orešković 6, Đukić 5,5 (od 63. Tagić 6), Perić 6 (od 78. Tepšić -), Dukarić 7 (od 89. Abaz -), Markelić 7,5, Grilec 6,5. TRENER: Goran Plank.

JASKA: Sablić 6, Šoić 6,5 (od 78. Lukić -), Mačešić 5,5, I. Tomašević 5,5, T. Tomašević 6, Falica 6, Mesic 5,5 (od 63. Pinturić 5,5), Golubić 6, Muić 6 (od 63. Vlašić 6,5), Vulje 6, Novosel 5,5 (od 88. Dužić -). TRENER: Damir Katovčić.

IGRAČ UTAKMICE: Franjo Klarić.

U Kobiliću smo vidjeli utakmicu s dva različita poluvremena. U prvom dijelu su se Modri s Centrale predstavili kao kvalitetnija momčad s više ideje u igri. Rezultat toga bilo je vodstvo, koje su na izdisaju prvih 45 minuta donijeli Muić i Šoić. A onda je uslijedio nastavak... U drugo poluvrijeme Jaska je ušla očito presigurna u sebe. Momčad se nepotrebno povukla te "pozvala" domaćine pred svoj šesnaesterac. Najprije je u 53. minuti, nakon ubačaja I. Tomašević pospremio loptu u vlastitu mrežu, da bi samo šest minuta kasnije domaćin već sasvim bio u utakmici. Tada se dogodio jedanaesterac, kojeg je Markelić sigurno realizirao za poravnanje rezultata. Potom su se domaći malo ispumpali, Jaska je ponovno preuzela inicijativu. U zadnjim minutama, uslijedila je drama. Najprije Pinturić u 86. minuti ne koristi čisti zicer, nego zabija loptu u želudac domaćeg vratara Klarića, koji nije jaskancima ostao u najljepšoj uspomeni još iz jesenske utakmice na Centrali. Nakon tog promašaja Pinturića, Jaska je ostala ne samo bez pobjede, nego i bez onog jednog preostalog boda. Naime, u 89. minuti utakmice, gostujuća je momčad naivno ispala gotovo na centru igrališta, Dukarić je pretrčao I. Tomaševića, izbio sam ispred Sablića i smireno plasirao loptu u mrežu za pobjedu Vatrogasca i tugu i nevjericu momčadi s Centrale. Ne dobiti ovakvu utakmicu prava je umjetnost, a pristup jaskanskih nogometaša u drugom poluvremenu, obrazac je kako se jedan sportaš ne smije odnositi prema igri i dresu kluba kojeg nosi. Nadamo se da se ovakvo nešto neće tako skoro ponoviti, te da su igrači izvukli pouku iz ovog debakla. Da ne bi sve bilo potpuno crno, ima i jedna dobra vijest. Nakon teške ozljede gležnja i koljena, te sedam mjeseci prisilne apstinencije od nogometa, na travnjak se ponovno vratio Anđelko Vlašić, te je u pola sata koliko je igrao, pokazao da bi trebao u nastavku sezone biti veliki plus za momčad Jaske. Nadamo se da će tako biti već u ponedjeljak, 24. ožujka, kada Jaska na Centrali u 15 sati dočekuje Slogu iz Križa u utakmici 21. kola JŽNL.


Post je objavljen 17.03.2008. u 12:08 sati.