Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slobodnarepublikahrvatska

Marketing

Što Isus Krist znači za mene?

Blizu je blagdan Pashe. Isus pobjednički ulazi u Jeruzalem na magaretu. Ljudi mu s zanosom i oduševljenjem kliču HOSANA (živio)! U rukama su im maslinove i palmine grane kao znak mira.
Lijepa li prizora! Bogočovjek Isus Krist prvi prolazi putem kojim i mi imamo proći. O dobrog li pastira koji život svoj daje za svoje ovce! No ovo oduševljenje ne traje dugo. Pred Isusom je mučan put križa, smrti nakon kojega slijedi uskrsnuće. Nema Uskrsa bez križa! Patnja i smrt nije smisao ljudskog postojanja. Tako nas ova nedjelja Muke Gospodnje uvodi u Veliki ili Sveti tjedan, koji uz uskrsnu osminu sačinjava dva najljepša tjedna u crkvenoj godini. Bit Velikog tjedna je Vazmeno trodnevlje (Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota) s najljepšim i najsvečanijim obredima crkvene godine.
Pitanje iz naslova je pitanje koje može i treba postaviti svatko sebi: TKO JE ZA MENE ISUS KRIST? Ako je moj odgovor pravi Bog i pravi čovjek, jedini moj učitelj, Bog koji je postao ponizan do smrti na križu. Ako ga nasljedujem onda sam na dobrom i jedinom ispravnom uskom putu koji vodi u život. Život vječni.

Post je objavljen 16.03.2008. u 22:48 sati.