Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tennant

Marketing

Salome u Globalu

U Ljubljani ima disco Global. Pripadnici muškog spola za upad (vstopnina) plaćaju 5 EUR a pripadnice ženskog spola upadaju besplatno (diskriminirajuće, zar ne?). Jednom sam pratio dvije plavuše, a visoka plavuša mi je došavši do Globala rekla "Ha?" (ili mi se bar tako učinilo) kao da hoće reći kako me se riješila (očito je primjetila da ju pratim; usput, knjiga Julienne Eden Bušić "Ljubavnici i luđaci" počinje netočnom tezom da žene uvijek osjete kad ih muškarac prati, zanimljivo je da je i u toj knjizi mladić pratio dvije dame), a meni je bilo čudno kako svi mi ostali moramo čekati u redu (tada još nisam znao da dame za razliku od muških upadaju besplatno).
Salome živi u Ljubljani i pitam se bi li uspio (hoću reći uspjela) ući u Global besplatno. Možda je to glupo pitanje. Već kao da vidim kako Salome daje odgovor polako i sa specifičnim naglaskom mudruje: "Salome ne izlazi na mjesta kao što su Global". Smislenije bi bilo pitati bi li muškarac maskiran u damu uspio ući u Global besplatno.
Salome možda, ali salama sigurno može ući u Global bez dodatnog plaćanja. Dakle, nema opasnosti da dečki koji žele unijeti salamu u Global to ne i učine. Tako da imaju za slučaj da ogladne u Globalu ili za neuobičajeni ulet djevojkama tako da im ponude salamu; ne događa se (često) da dečki pitaju "Mala, hoćeš parizera?" (a pogotovo ne u diskoteci); ali se događa obrnuto- teta Ira iz Colonie nastupa po diskotekama i fana koji ju oduševi ponekad će velikodušno ponuditi kulenom (slavonskim, naravno).



Post je objavljen 15.03.2008. u 23:46 sati.