Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

LEGE vs RETFALA 2 : 1

Odigrali smo napokon utakmicu sa protivnikom po mjeri. U goste nam je stigla osječka "Retfala" odlična ekipa koja je posljednje dvije godine zaredom učesnik završnice veteranskog prvenstva Hrvatske. A to je vrijedno respekta. No pogledavši njihov sastav, pogledavši naš sastav, uopće nisam bio u dilemi. Bio sam siguran u našu pobjedu, bez podcjenjivanja protivnika. Naglašavam da je njima nedostajalo nekoliko igrača baš kao i nama jer smo igrali bez standardnih napadača Rude, Oreča, Paje i Mikija, pa Cveje, Zvoneta, Bulića, Vlade.... No zato je klupa bila prava.
Podršku i potihe savjete iz drugog plana davali su mi Darac S. dr. Raguž i Keba ali i Stanetovi fantastični klinci.
Ajmo na tekmu:

Lege vs Retfala 2:1
0:1 Nevista a.g. 6 min
1:1 Majić 46. min
2:1 Majić 59. min


LEGE
Nevista 6,5 (od 40. Iga -), Vujić 6,5 (od 40. Jadro 8) Talijan 7, Dumba 7, Darac J. 7 (od 40. Kurto 7,5), Hrco E. 7, Pranjić 7, Stanić 8, Mario 7,5, Majić 9, Kova 6,5 (od 40. Ferdo 7,5)

Dakle, utakmica je sličila na onu Werdera i Glasgow Rangersa. Apsolutna dominacija domaćina i tek poneki bljesak Retfalčana kroz kontre. Imali smo problema sa probijanjem njihove čvrste i kvalitetne obrane. No ja sam isključivi krivac što u startu nisam uveo drugu špicu koja bi razvukla protivničku obranu. Definitivno se osjeti zimska stanka i nedostatak rutine koja dolazi sa brojnim tekmama.
Nevista je sam sebi zabio gol. Koma. Kao prebacit će je preko gola i ubaci je u gol. Doduše razlika je u tek desetak centimetara ali zabrljao je. No bolje sada nego u prvenstvu.
Iga ga je zamjenio u drugom poluvremenu. Nije baš ima posla jer se uglavnom igralo na polovini Retfalčana ali ono malo intervencija što je imao odradio je odlično.
Vujić je pokušavao pomoći po desnom boku svojim napadačima, odigrao par korisnih centaršuta no nakon toga nije stizao na vrijeme u obranu. Nedovoljna oporavljenost od ozljede tome je još više pridonjela.
Jadro ga je zamjenio u poluvremenu i definitivno unio i preokret u igru. Zdrav je, spreman, željan igre a danas su mu i suigrači bili raspoloženi tako da je Jadro jedan od trojice koji su prokrenuli tekmu.
Talijan je imao tek jednu malu, beznačajnu i besposljedičnu grešku u cijeloj tekmi. Nevjerovatno za njega ali istinito. Odigrao je vrlo korektno i odgovorno.
Dumba je u prvom poluvremenu bio libero i nije uspio biti zapovjednik obrane. Naime, nisu ga slušali ni Vujić, ni Hrco, ni Darac J. što je tu i tamo pravilo pomutnju u našoj obrani. Osim toga, vjerovatno zbog straha od kontri (a to će on točno objasniti u komentaru) povukao se duboko u naš 16-terac. U drugom poluvremenu prešao je na puno zahtjevnije mjesto za odigrati i bio je bezgrešan. Britak, brz, precizan, čvrst i odgovoran.
Darac J. imao je odgovoran obrambeni zadatak i izvršio ga je vrlo korektno. Može on i puno bolje.
Kurto je ušao umjesto njega na poluvremenu. Odličan, čvrst, bilo ga i u napadu i u obrani. Izveo jedan odličan slobodnjak preko zida no dugo izbivanje zbog ozljede ostavilo je traga na kondiciji. Ali takvi se brzo vraćaju. I treba nam kao suho zlato.
Hrco E. meni nije jasno kako jedan junior može biti toliko nervozan. Zbog bar šest razloga na to nema pravo. Bar ne u ovoj ekipi. Isključujući nervozu, gledajući samo igru, bio je vrlo dobar.
Pranjić je čovjek koji može skoro sve s loptom. Od njega smo navikli na bravure tako da njegovu solidnu partiju mi vidimo kao lošu. Navikao nas je na bravure i to od njega i očekujemo.
Stane je počeo u vezi, no naš presing stvorio je toliku koncentraciju ljudi u sredini da je igranje nogometa za vezni red bila nemoguća misija. U drugom poluvremenu sam ga postavio na libera gdje je apsolutno vladao našom obranom i cijeloj ekipi dao dodatnu sigurnost. U svim linijama. Odličan. Stane je drugi od trojice koji su preokrenuli tekmu.
Majić je danas bio definitivno ključni igrač Lega. Posljednji i najvažniji od trojca koji je preokrenuo tekmu. Onakav šut... čudo...
Mario danas nije imao sreće. Non-stop je imao bar jednog igrača na leđima, vrlo često i dva. Silna gužva u sredini terena onemogućila ga je u još boljoj izvedbi.
Kova danas nije briljirao. Tek je prizdravio a momci iz Retfale nisu mu dali disati. Čim bi primio loptu imao je jednog koji mu dahće za vratom i nije se baš snašao u tim hrvačkim uvjetima. Daleko je od one svoje eksplozivne faze i jurnjave od prve do zadnje minute. No kada ozdravi...
Ferdo ga je zamjenio u drugom poluvremenu. Njegov debi za Lege. I pokazao je zavidnu fizičku spremu. Trkački je izmučio protivničku zadnju liniju. No da je bio samo malo koncentriraniji u završnici, odnosno da ima pokoju tekmu na velikom nogometu više, zabio bi dva komada, još dva puta asistirao i zaradio bar jedan penal. No sve to od njega očekijemo vrlo brzo. Definitivno dobitak za nas.
P.S.
Veliko hvala sucu ovoga susreta gospodinu Hrvoju Kurtoviću (A lista Prve HNL) koji je briljantno odradio svoj posao.

Ajmo... komentari sretan




Post je objavljen 15.03.2008. u 22:48 sati.