Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Sancho Panza


Najprije ću reći svoje mišljenje o terorizmu i teroristima. Pretpostavljam da je isto kao i vaše, ali, da me ne bi opet netko krivo razumio.

Dakle, osuđujem svaki oblik terorizma. Ne mogu ga tolerirati bez obzira na sve izgovore. Jer uvijek sam na strani običnih, malih, nevinih ljudi. Pogotovo djece.

Danas sam uz ručak gledala "Reportere". Doduše, ne od početka, ali mislim da sam uhvatila bit.
Riječ je bila o jednom američkom državljaninu koji je optužen po nekoliko desetaka točaka optužnice za pomaganje teroristima.....etc.
Nakon ne znam točno koliko vremena izveden je pred sud. Nakon dosta vremena je porota donijela odluku. Čitali su točku po točku optužnice i na kraju svake "nije kriv". Jer nisu imali dovoljno dokaza. A većina "dokaza" je bila "rekla-kazala".

Za očekivati bi bilo da je čovjek pušten iz zatvora. Ali nije! Jer je vlada zaključila da porota nije bila potpuno usaglašena po svim točkama. I na temelju toga su prijetili obnavljanjem sudskog postupka.
Odvjetnica kaže da nisu imali osnove.
Onda su mu ponudili nagodbu. Neka prizna da je kriv po dvije točke (pomoć pri ulasku u Ameriku Nekom i još neka pomoć šogoru koji je isto pod sumnjom za terorizam) i "samo" će ga deportirati.
Između opet dugotrajnog procesa i deportacije, čovjek je izabrao ipak ovo drugo.

Opet je sve išlo na sud. Preporuka vlade je bila da ga se deportira, ali, sudac je mislio drugačije! Nakon što mu je "očitao bukvicu" i nazvao ga kojekakvim imenima osudio ga je na samicu!!!! Dakle, prekršio je nagodbu.

Nisam sve mogla skroz pratiti, ali mi se čini da je čovjek još u zatvoru.
Čovjek za kojeg je porota rekla da "nije kriv".

Ovo sve se događa u najdemokratskijoj zemlji na svijetu.

A mene je to podsjetilo na nešto drugo. Iz prošlosti.

Nije li "svatko nevin dok mu se ne dokaže da je kriv"? Ili je obratno?
Pa makar to bio i terorist.

Gdje ja to živim? U kakvom svijetu? Šta je to "demokracija"? Ova priča gore?
Ne, hvala!

Da, znam da sam ja naivac. Sancho Panza. Da je ovo besmisleno i glup nerviranje. Pišanje uz vjetar. Ali, ovakve stvari me izluđuju. Nepravda me boli više od ičeg!

Post je objavljen 15.03.2008. u 19:26 sati.