Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Od Bookse do biskupa

Na Booksinom portalu, u redovitoj rubrici Domaći blogeri, nakon Lebowskog, Knjiškog moljca, Porta, Zrinke, Stitcha i Tatjane Jambrišak, došao je red i na mene. Pod naslovom Domaći blogeri: Bookaleta, uz sličicu iz mog zadnjeg kviza (koji je i bio povod da me, kako piše autorica teksta Marija Mladina, ubace "preko reda"), u poduljem tekstu vrlo se detaljno, lijepo i točno portretiraju moje virtualne i real-life zanimacije. Iz tog teksta stvarno me se lijepo može upoznati. Hvala, Booksa!

Jedina greškica koja se potkrala u Booksinom tekstu, a koja je ranije učinjena i na naslovnici Blog.hr-a, te prepisana u Metrou, je da sam osvojio "drugi najveći iznos do sad", što nije točno: moj rezultat je ipak, za sad, dosad najveći osvojeni iznos u kvizu "Jedan protiv sto". Pisac vijesti za naslovnicu Blog.hr-a je vjerojatno prebrzo čitao moj report, u kome kažem da sam postavio dva rekorda: prvi je najviše igrača izbačenih u jednom pitanju (63), barem kod nas, jer je u talijanskoj verziji kviza na jednom pitanju bilo ispalo čak 99 igrača; a drugi rekord kviza je najveći dosad osvojeni iznos. Ovo "prvi" i "drugi" je vjerojatno bilo krivo pročitano pa zbrzano kompilirano u vijest.

Jedna friška cvebica u vezi mog nastupa na kvizu: ptičica mi javila da je jutros na misi u Pazinu pred nekoliko stotina ljudi, porečko-pulski biskup mons. Ivan Milovan u propovijedi između ostalog rekao: "Čovjek ima bolesnu potrebu da bude poznat i pobijedi u kvizu". Je li bio netko od vas tamo da može malo vjernije i detaljnije reći o čemu se radi? Mislim, što mu je to trebalo?


Post je objavljen 15.03.2008. u 15:19 sati.