Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/valpovstina

Marketing

Šljiva „Valpovka“ i Valpovačka šljivovica

Prošlo je više od godinu dana od objavljivanja ovog posta. Nije mi poznato je li se na tom planu što promijenilo, pa evo posta i slikice još jednom. Recimo to ovako: barem jednom godišnje ovaj blog želi podsjetiti one koji na njega zalutaju na šljivu "Valpovku" i Valpovačku šljivovicu.

Zamislite suvenirnicu, štand, trgovinu u Valpovu u kojoj možete kupiti ovako ili nekako slično upakiranu Valpovačku šljivovicu: natočenu u malom ili srednje velikom čokanjčiću s lijepim čepom ili šokačkim šeširićem preko čepa, a za bocu je privezan kvalitetno dizajniran kartončić s kratkom pričom o šljivi „Valpovki“ i proizvodu koji se nalazi u boci (na hrvatskom i engleskom, recimo).
Tako predstavljena, ta je naša šljivovica već odavno trebala postati jedan od suvenira Valpova i Valpovštine – ovako možemo samo zamišljati. No, čini se nekako kao da Valpovčanima nedostaje i mašte… Ipak, možda se nađe netko tko i ovako nešto može zamisliti.

Pisalo je prije više od dvije godine u novinama među ostalim i ovo: „Rakija od domaće sorte šljive „Valpovke“ osvojila prva tri mjesta – na natjecanjima u kvaliteti prirodne domaće rakije… Ured za voćarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva pokrenuo je inicijativu da se sorta valpovačke šljive proglasi autohtonom. Počela su ispitivanja i istraživanja sorte, od cvatnje do samog ploda… Istraživanje sufinanciraju Badel i Maraska…“

Ima li rezultata? Zna li tkogod što o tome?


Ili ćemo saznati tek kad se na policama trgovačkih lanaca nađu Badelove boce Valpovačke šljivovice?


Post je objavljen 15.03.2008. u 15:09 sati.