Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Doom (2005)

Trailer
Režija: Andrzej Bartkowiak
Scenarij: Dave Callaham i Wesley Strick
Uloge: Dwayne Johnson,Karl Urban,Rosamund Pike,Ben Daniels,Razaaq Adoti,Richard Brake...
Žanar: Akciski,SF,Horror
Imdb
Photobucket
Priča:U 2046 nešto je krenulo krivo u ustanovi na marsu,jer u jednom djelu sektora su Dr. Todd Carmack i njegova ekipa znanstvenika napadnuti i nema traga od njih.Tim marinaca koje vodi Sarge su pozvani da spase osoblje i podatke. Među marincima se nalazi John Grimm koj je izgubio roditelje na marsu i tamo mu radi sestra doktorica koja pomaže marincima. Ubrzo se počinje otkrivat da Carmack i njegovu ekipu su napali hrpetina čudovišta koja se skriva večinom u mraku.Marincima ne preostaje išta drugo nego da ubiju ta čudovišta,da im ne bi dozvolili da dođu na zemlju.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
O filmu: Orginalana Doom igra iz 1993. je zasigurno jedna od najboljih igra ikada. Ponudila je brdo cool oružja,opakih monstera i bila je jako zabavna arkadna pucačina koja je inspirirala daljne FPS igre. Igra je 10 godina kasnije dobila jako zabavnu preradu Doom 3 gdje je grafika bila fenomenalna,atmosfera mračna i klastrofobična,a monsteri i oružja i dalje cool. Naravo Doom je popularan serijal među gamerima pa je bilo za očekivati film po igri,no što se mene tiče Doom baš i nije ima potencijala za film jer sam radnja u igri nije zanimljiva pa se sve večinom vodi na napucavanje.Pa od filma sam samo očekivao da bude zabavna razbijačina,no naravno i to je bilo teško ovim mulcima napraviti.Pa eto u pol filmu imamo bezveznu,dosadnu priču o tome kako su monsteri nastali od nekog virusa što je več brdo puta viđeno i nema veze s igrom gdje su čudovišta iz pakla.Likovi nisu dosta karakterizirani i večinom ćete ih pamtiti po tome što je jedan redneck,jedan crnac,jedan kinez i itd(jedino se ističe lik narednika).Za pohvalu je što film sadrži atmosferu,oružja i neka čudovišta iz igre,ali fučkaš to kada fali akcije i adrenalina koju je igra imala. No unatoč tome uspjeo sam malo uživat u filmu zbog solidnog izbora glavnih glumaca poput Dwayne Johnson (koj je vjerojatno jedan od boljih akciskih glumaca u zadnje vrjeme) i karizmatičnog Karl Urban(Eomer u Gospodaru Prstenova),dosta krvi,par dobrih akciskih scena s vremenom i odlične FPS scene koja je mogla biti malo bolja da nije bilo tehno soundtracka u pozadini.

Mlaka ekranizacija igre koja neće ostaviti dojam fanovima i ostatku zbog loše,razvučene i več viđene priče,no ipak se može na trenutke pogledat zbog krvave akcije,spomenuta FPS scena je zapamtljiva i u filmu glumi legenda Dwayne Johnson(. Nadam se da ćemo u budučnost vidjeti malo bolje ekranizacije igra,a ne čiste prosjeka kao ovo ili smeča koja radi Uwe Boll. Več sam se počeo veseliti dolazečom ekranizacijom meni fenomenalnog Prince of Persia: The Sands of Time koj dolazi sljedeće godine i nadam se da će biti od toga nešto buduči da Jerry Bruckheimer ima prste u tome,pa možemo očekivati blocbaster vjerojatno.

Ocjena 3/5

Zanimljivost i ostalo:
-Vin Diesel je bila ponuđena glavna uloga,no odbijo ju je.
-Dwayne Johnson je bila ponuđena uloga glavnog lika John Grimm,ali je odlučio uzeti ulogu narednika jer ju je smatrao zanimljivijom.
-Imena znanstvenika i Dr. Willits su referenca na Todd Hollenshead, John Carmack and Tim Willits, koji su radili na Doom serijalu.
-The first person shooter (FPS) scena je snimana 14 dana.

Post je objavljen 15.03.2008. u 11:42 sati.