Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fernandotorres9

Marketing

Inter:Liverpool Torres doveo do četvrtfinala

Prvo poluvijeme:

Posljednji dvoboj osmine finala Lige prvaka na Giuseppe Meazzi došlo je pogledati više od 80 tisuća ljudi. Uvjeti za nogomet su savršeni i očekujemo veliki nogometni spektakl.

Pomalo neočekivano, igrači Liverpoola od samog početka pritisnuli su Interovce i već u drugoj minuti izborili prvi udarac s kuta kao da oni stižu rezultat, a ne milanska momčad.

Tek u 3. minuti Inter organizira prvi smisleni napad i odmah stvara prvu gužvu i prvi korner pred Reininim vratima. Udarac iz kuta izveo je Chivu, ali neprecizno, pa Liverpoolovi igrači bez problema iznose loptu iz šesnaesterca.

U 9. minuti prva velika prilika za domaćine. Ibrahimović je praktično servirao loptu za Cruza, koji odlično tuče s 20-ak metara, ali Reina uspjeva obraniti i izbiti loptu u korner.

Kako prolaze minute, domaćin sve više uzima konce utamice u svoje ruke. Crno-plavi sve žešće pritišću i prisiljavaju Redse da se povuku na svoju polovicu.

Već je 13. minuta dvoboja na San Siru. Iako su Interovi igrači zagospodarili travnjakom nema konkretnijih prijetnji prema Reininim vratima pa je rezultat i dalje početnih 0:0. Najizglednija situacija osim Cruzovog šuta bio je slobodni udarac Ibrahimovića s ruba kaznenog prostora. Švedski reprezentativac tukao je preko gola.

Zanimljivo je da je Mancini već u 17. minuti poslao na zagrijavanje Portugalca Figa. Ne znamo hoće li se odlučiti za ranu izmjenu iz taktičkih razloga ili je nezadovoljan nekim od svojih igrača.

19. minuta je u tijeku. Liverpool i dalje ne može doći do daha. Gotovo na identičnom mjestu kao i malo prije Ibrahimović, Stanković je dobio priliku iz slobodnog udarca. Njegov šut bez većih problema hvata danas odlični Reina, najzaposleniji čovjek na terenu.

Engleska momčad za sada se odlično brani, iako crno-plavi imaju "više od igre", osim prilike Cruza ne bilježimo opasne situacije pred vratima Liverpoolovog golmana.

Prva akcija crvenih koja je mirisala na opasnost dogodila se u 25 minuti. Gerrard je "engleski" preskočio igru i dugom loptom prema Babelu izbacio cijelu talijansku obranu. Nizozemac je istrčao sam pred Cesara koji stvar spašava u posljednjem trenutku "stoperskim" klizećim startom na 18 metara.

Prilika za Liverpool! Tri minute kasnije još veća prilika za goste. Carragher je prošao dvojicu talijanskih igrača, uposlio Torresa koji je s lijeve strane iskosa dobro tukao, ali se Cesar još jednom dobro snašao i obranio izglednu priliku.

Prilika za Inter! Stopostotna prilika za Inter u 30 minuti. Akcija je pokrenuo sve prisutni Ibrahimović uposlivši Cruza koji se odlično ubacio u 16. Argentinac je prošao po lijevoj strani i umjesto da prosljedi za Stankovića koji je bio sam kao duh na 3 metra, Cruz se odlučio za udarac i tukao pokraj vrata. Stanković se s pravom ljuti na svog suigrača.

Posljednjih par minuta publika na San Siru ima prilike gledati odličnu nogometnu predstavu. Igra se ravnopravno, otvoreno i atraktivno. Samo još fale golovi.

U 39. minuti i dalje je početnih 0:0. Inter igra sve bolje, ali se i Benitezova momčad odlično brani. Macninijeve želje o početnom golu koji bi dao krila njegovoj momčadi nisu se ostvarile; čini se će Talijani svoju priliku morati potražiti u drugom poluvremenu.

Baš kad smo mislili najaviti kraj poluvremena, Inter je odigrao jednu od svojih najboljih akcija. Do sad nevidljivi Maicon prvi puta prošao je po svojoj desnoj strani, ušao gotovo u peterac i oštro ubacio u sredinu. Lopta je doslovce pogodila Cruza koji je pokušao atraktivno petom, ali Reina je još jednom miran i siguran.

Do kraja se ništa značajnije nije dogodilo i momčadi će nakon prvih 45. minuta na odmor otići s početnih 0:0

Drugo poluvrijeme:

Momčadi su se vratile s odmora. Treneri za sada neće ništa mijenjati pa ćemo gledati iste postave kao i u prvom dijelu. Prvi napad imat će gosti.

Kao i na početku prvog dijela, čini se da su se crveni ponovno na startu bolje snašli. U jednoj ofenzivnoj akciji Gerrard je zaradio žuti karton. Kapetan Liverpoola dao si je malo predug "for" do kojeg je prvi došao Cambiasso. U želji da se ipak domogne lopte Gerrard radi prekršaj i upisuje se u sučevu crnu bilježnicu.

Crveni karton za Inter! Burdisso, koji je iz prvog dijela vukao žuti karton, neoprezno je startao na Lucasa Leivu i sudac nije puno dvojio. Inter će do kraja igrati s igračem manje što je ogroman udarac za Mancinijevu momčad.

Igrač manje odmah se osjeti na terenu. Redsi su u sljedećih nekoliko minuta zagospodarili sredinom terena, a crno-plavi nemaju izbora nego se povući i iz kontre pokušati ugroziti Reinu.

Prilika za Inter! Kakva prilika za Inter u 57. minuti. Ibrahimović je ukrao loptu mladom Slovaku Škrtelu i umjesto da doda Cruzu odlučio se na udarac koji je prohujao pokraj vratnice. Neshvatljiva sebičnost Šveda jer je argentinski suigrač bio apsolutno sam pred praznim golom.

Odmah u sljedećoj minuti Liverpool odgovara. Gerrard je dobio priliku šutirati iz slobodnog udarca, što je učinio gotovo perfektno, ali Cesar vadi loptu iz iz samih rašlji. Ostaje 0:0.

Zamjena u Liverpoolu! Benitez je odlučio osvježiti momčad i umjesto potrošenog Babela uvesti Izraelca Yossi Benayouna.

Goooool za Liverpool! Tko bi drugi nego El Nino. Španjolski napadač primio je loptu na rubu šesnaesterca, okrenuo svog čuvara i iz okreta i iz voleja proparao Interovu mrežu. Uz igrača više i 3 gola viška ovo je definitivno točka na i u 65. minuti dvoboja na San Siru.

20 minuta prije kraja gledatelji su počeli napuštati stadion. Nitko ne vjeruje da Inter može zabiti 4 gola, a i utakmica se smirila iako je sudac sve aktivniji u pokazivanju opomena. U bilježnicu su se, u vrlo kratko vrijeme upisali, Stanković, Banayoun i Rivas Lopez.

Zamjena u Interu! Umjesto umornog veterana Patricka Viere ulazi Pele.

Liverpool rutinirano i mirno privodi utakmicu kraju i čeka priliku za kontra-napad. Čini se da su se i Interovi igrači pomirili s porazom.

Napokon smislena akcija u 80 minuti. Škrtel je dobro uposlio Ibrahimovića koji se ubacuje u kazneni prostor, te kanon što se izborio za poziciju, šutira preko gola. Mancini ga je odlučio zamjeniti odmah u sljedećoj minuti

Post je objavljen 13.03.2008. u 15:02 sati.