Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Svinjski kare u vinu

Danas čemo napraviti jedan jednostavan recept za brzo kužinavanje... Za ovo jelo nam je potrebno:

deset šnicela od svinjskog karea (kotleti bez kosti)
malo oštrog brašna
sol i papar
češnjak u prahu
dec mješanog ulja (maslinovo i sojino)
tri deca bijelog vina
žlica Vegete Mediteran
nasjeckani peršin

za prilog rižot sa crnim maslinama:

dvije pice češnjaka
dec maslinovog ulja
250 grama riže carnarolli
20 očišćenih crnih maslina
dec crnog vina
sok od pola naranče
desetak oraha očišćenih
dec vrhnja za kuhanje
peršin
malo masla

Kroketi u ovom slučaju iz dubinskog



Meso natučemo, posolimo, popaprimo i pospemo češnjakom u prahu, uvaljamo u brašno, otresemo višak i lagano ispržimo u mješanom ulju... Prženo meso složimo u zdjelu da zadrži toplotu... U tavu dodamo Vegetu i bijelo vino i sve to tiho i lagano prošufigamo, dodamo peršin nasjeckan i složimo šnicele...lagano pirjamo desetak minuta na tihoj vatri...



U međuvremenu u prethodno zagrijanu pečnicu na 200 stupnjeva, stavimo krokete zaleđene, bez ikakve masnoće na aluminijsku foliju i pečemo 20. minuta...
U isto vrijeme na maslinovom ulju propržimo sitno sjeckani češnjak nadolijemo vode i stavimo rižu da se lagano kuha...podlijevamo toplom vodom i stalno miješamo...nakon deset minuta, prelijemo crnim vinom, posolimo i dodamo crne masline u grubo narezane, nakon dvije minute dodamo sitno sjeckane orahe i sok od naranče, uz stalno mješanje dodamo nakon dvije minute vrhnje za kuhanje i sitno sjeckani peršin...kuhamo još dvije minute...dodamo maslac i skinemo sa vatre...poklopimo i ostavimo pet minuta da odstoji...
Krokete izvadimo iz rerne i nježno posolimo... Serviramo i to je to....DOBAR TEK!!!!




Post je objavljen 13.03.2008. u 12:56 sati.