Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DRŽAVNI TAJNICI




PROŠLOG MJESECA U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE IMENOVANA TRI DRŽAVNA TAJNIKA

OPERATIVCI IMAJU RIJEČ

Sredinom mjeseca veljače u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka imenovani su novi državni tajnici. Tako je mr. Josip Kraljičković državni tajnik za sektor tržišne i strukturne potpore u poljoprivredi i ruralni razvoj. Ing. agronmije Krešimir Kuterovac u svojstvu državnog tajnika nadležan je za sektor poljoprivrede, međunarodne suradnje EU i poljoprivrednu politiku, za poljoprivredno zemljište te prehrambenu industriju i ribarstvo. U kompetenciji državnog tajnika ing. Stjepana Mikolčića je sektor vetrinarstva te fitosanitarna i poljoprivredna inspekcija.

Nove osobe koje su u mandatu ministra poljoprivrede mr. Božidara Pankretića mjesto dobile u Ministarstvu poljoprivrede su dva čovjeka s terena, dva operativca koja su se dokazala na svojim prethodnim poslovima, a to su mr. Josip Kraljičković koj je došao s funkcije pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrtebačke županije i ing. Krešimir Kuterovac koj je došao s mjesta direktora za stočarsku proizvodnju u koncernu Agrokor.

Veliki projekat koncerna Agrokor koj je, između ostalih, vodio ing. Kuterovac bila je granja i stavljanje u promet specijalizirane farme tova teladi za bijelo meso kapaciteta 1000 komada, koja je izgrađena u Šarampovu i koja je počela s tovom teladi potkraj 2006. godine.

Osoba zavidnih intelektualnih kvaliteta, koja svoja znanja zna primijeniti, koja razumije ruralnu sredinu te smisao i potrebe života u toj sredinije je mr. Josip Kraljičković. Dolaskom na mjesto u Zagrebačku županiju prije petnaestak godinaa nije se priljubio za administrativni stolac, već je slušajući potrebe i htijenja ljudi u županiji s obzirom na resurse, počeo raditi – ono što mnogima ne polazi za rukom – projekte, koji, danas već realizirani, imaju izuzetan ekonomski i gospodarski značaj za dobar dio zagrebačke županije. Mr. Josip Kraljičković bio je začetnik i voditelj danas dobro poznatih projekata Plešivičke vinske ceste, Zelinske vinske ceste, marke vina Zagrebačke županije, projekata Robna marka te Biranja najuzornije seoske žene. Mr. Kraljičković ima iznimnu kvalitetu : voli komunicirati bez obzira gdje se zatekne; na njivi, na nekoj proslavi, na degustaciji vina, na ulici. Očito je da cijeni i zna slušati obične ljude , jer njegovi su projekti napravljeni upravo za obične ljude.

Bude li se mr. Kraljičković u Ministarstvu poljoprivrede znao fleksibilno suočavati sa političkim vjetrovima bez sumnje može veoma mnogo pridonijeti ruralnom razvoju poljoprivrede sa državne razine.
Ne umanjujući sposobnost ing. Mikolčića, koj je na mjesto državnog tajnika došao s mjesta pomoćnika za poljoprivrednu proizvodnju bivšeg ministra Petra Čobankovića, ostaje dojam da je on radio podalje od javnosti i medija, te je zbog takvog načina njegov rad prilično nepoznat.


Post je objavljen 12.03.2008. u 14:36 sati.