Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Podrška SDP-a referendumu o NATO-u mora biti konkretna

Čitamo na Vijesti. net da je predsjednik Socijalnodemokratske partije Zoran Milanović kazao kako podržava referendum o NATO-u. To je posljedica dopisa koji mu je poslao Blogerski odbor za referendum o NATO-u (BORNA), te lobiranja koje je obavio glasnogovornik Borne Tino Jelavić, poznati bloger. koji o tome na svom blogu piše pod naslovom Ispred crte bojišnice.

Čitamo dakle:

ŠEF SDP-a Zoran Milanović podržao je građansku inicijativu Odbora za referendum o NATO-u (ORNA) koji se zalaže za provođenje referenduma u pogledu pristupanja Hrvatske NATO savezu.

Milanović je međutim istakao kako SDP podržava ulazak Hrvatske u NATO savez, ali ne na način na koji to izvodi aktualna koalicijska vlast koja smatra kako po pitanju hrvatskog stupanja u NATO savez ne treba provesti referendum.


To je rezultat kratkog razgovora. Trebao bi slijediti dulji, ozbiljniji razgovor, u kojem predsjednik druge stranke u zemlji, stranke koja se po svjetonazoru mora zalagati za širi koncept demokracije nego konzervativci (participativna demokracija, u politološkoj teoriji, a ne "takmičenje elita" koje se smjenjuju na vlasti u ime naroda!), treba reći da li je osim načelne spreman pružiti i konkretnu podršku: da se naime aktivisti SDP, barem iz Aktiva mladih, aktivno uključe u kampanju i sudjeluju u radu Odbora za referendum o NATO-u, kao što to već čine stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, Demokratska stranka žena i nekoliko drugih neparlamentarnih stranaka. Uz 30-ak udruga, može se mobilizirati dosta resursa i kampanja prikupljanja 10 posto potpisa birača ima šanse na uspjeh, ali sigurno je, ako se SDP pridruži, šanse znatno rastu!





Post je objavljen 12.03.2008. u 08:38 sati.