Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Nasukavanje dupina je svjesno i namjerno



NASUKAVANJE DUPINA JE SVJESNO I NAMJERNO
-------------------------------------------------------------------------------


Citam u METRO EXPRESSU od 06.03.2008. godine da je pronadjeno dvadesetak mrtvih dupina na obalama Teksasa na jugu SAD. Doznaje se od vlasti koje su i prosle godine u isto vrijeme pronasle 70 kosturova tih morskih sisavaca. Posebice njih brine sto se to ponovno zbiva u isto doba godine. Uzeti su uzorci tkiva kako bi se odredili uzroci tih masovnih nasukavanja. Postoji objasnjenje pojave sirenja otrovne crvene alge, koje ima sve vise u Meksickom zaljevu, - Crvena plima postoji vec stotinama godina, ali neuobicajne su njezine mjestimicne posljedice na morske zivotinje - rekla je Blair Maise. - Tako pise u tim novinama.

-------------------------------------------------------------------

Zrtvovanjem svojih zivota dupini nam ukazuju na nedjela koja smo im pocinili kroz citavu povijest covjecanstva. Ne postoji takvo zlodjelo kojeg covjek nebi mogao pociniti, zasigurno ne postoji, jer ga je uzdigao do neslucenih razmjera, tako reci do savrsenstva. Tako i masakr nad dupinima nedopustivo provodi covjek, otkad se susrecu po morima i oceanima. Mislite li da to nije poznato dupinima? Varate se ako mislite da oni za to ne znaju, da nisu u tom pogledu i upoznati!?

Sve biljke posjeduju jedinstvenu, kolektivnu svijest a tako i zivotinje kolektivnu svijest, grupi kojoj pripadaju. Svi psi u posjedu su svijest svih pasa, macke posjeduju svijest svih macaka, ovce ovcju svijest, a tako i dupini kolektivnu svijest svih dupina. Moglo bi se reci da pripadaju morfogenetskom polju svijesti i svijeta dupina. Ova skupina nasukanih dupina pod utjecajem rezonance mozdanih talasa dupina koji stradavaju, na ribarskim brodovima za ulov dupina diljem svijeta, suosijecaju se sa zadanom boli i patnjom dupina po palubama ribarskih brodova, kod transporta ili u tvornicama za obradu, na nacin kako to ljudi njima cine. Trebalo bi u svakom slucaju provjeriti stanje i polozaj ribarskih brodova u morima ili oceanima u kojima se nalaze, i njihov ulov dupina, s obzirom na nasukavanje ove grupe dupina. Ili bi bilo razlogom za nasukavanje nesto drugo, sve u sklopu i oko projekta Novi Svjetski Poredak?

Slucaj nasukavanja ne desava se samo na jugu SAD, on je prisutan u Australiji, na zapadu SAD i na drugim kontinentima i morima, tako da otrovna crvena alga i njen upliv na stradavanje dupina, tako i druga zagadjenja je upitan.

Komunikacija izmedju covjeka i dupina od davnina je uspostavljena, od Atlantidjana pa cak i ranije. Blagonaklonost i polozaj dupina spram covjeku je prisutan i poznat. Dupin kao spasilac ili pratilac ribara u najtezim situacijama i stradavanjima na moru, u mnogim pricama je opisan.

Dobri dupini (Tursiops truncatus) je jedini stalno nastanjeni morski sisavac u Jadranskom moru. Morski okolis i organizme, tako i dupine u njemu moraju se ocuvati.

Kako bi se sto manje uznemiravale ove inteligentne i karizmaticne zivotinje, prilikom susreta sa njima na moru potrebno je ne proganjati dupine i ne usmjeravajte svoje plovilo direktno prema njima, ne proizvoditi iznenadne zvukove, posebice motorom koji uznemiravaju dupine. Sve ovo upravo cine za to, osposobljene ribarice za ulov i unistavanje dupina, cemu je potrebno stati na kraj i zabraniti ulov dupina.

Cijelu pricu usnio sam nedavno jedne noci, a snovi mene uglavnom ne varaju. Par dana kasnije citam o pomoru dupina, nasukavanjem na obalu. To nije prvi a ni zadnji put, da oni na taj nacin stradavaju, a sto je uzrokovano ponasanjem covjeka spram njima.


U Rijeci, 12.03.2008. godine Borivoj Bukva


Post je objavljen 12.03.2008. u 07:03 sati.