Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

sa dedo kockom sve je slađe


Kad ne radim sklekove pjevušeći Franka Sinatru i ne objašnjavam neodoljivo slatkoj maloj sestrični Heisenbergove relacije neodređenosti, obično popijem kavu. Kava mora biti turska i muška i crna i bez šećera, poslužena u velikoj drvenoj šolji, i treba je se piti gol do pasa, s pripijenim trapericama i nogama na stolu, bos i svježe obrijan ogromnim nožem, i treba puhati jak vjetar. Al ima dana kada meni treba nježnosti, kada želim da me svod iznad mene razumije, a zemlja ispod mene podupire.

Ja tada uzmem Dedo kocka šećer.

Pred koji tjedan u Cvjetno naselje stigla je ogromna pošiljka namirnica - na 50cm*50 cm*50 cm kartonskoj kutiji lijepo se vidjela etiketa: "Ogipirogi AKA Dedo Pedo" - unutra kobase, sir, pršut, ajvar, kolači, kava "Zlatna džezva", i da, šećer. Pred sobom imam petstogramsko pakiranje Dedo kocke u zelenoj ambalaži. Pogledajmo sastav:
--------------------------------------------------------------
Čista saharoza 99.91 %
Pepeo 0.014 %
Voda 0.0049%
Masnoća 0.0 %
Proteini 0.0 %
-----------------------------------------------------------------
Riječ je dakle o proizvodu koji osvaja unatoč očitom kršenju nekoliko pravila:
"Ne govori previše o vlastitim nedostacima"
"Ako si prehrambeni artikl, nemoj sadržavati pepeo"
"Stvar je elementarnog ukusa da ti se broj decimala ne penje iznad tri"
"Cjelina je suma svojih dijelova"

Pa kako dedo kocka to uspijeva, pitate se? Evo formule:
dedo kocka = dedo + kocka

znači: ako želiš kul ime, trebaš ga sastaviti od imena članova kolektiva

buljofor sunovrat saharin




Post je objavljen 11.03.2008. u 18:18 sati.