Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Zoran Zigic Ziga,RATNI ZLOCINAC-1

...Jutro je petog dana u logoru.Mijenja se straza.Na scenu stupa Zigic Zoran,zvani Ziga.Od ranije u Prijedoru poznat kao malouman,nasilan.Jednostavno receno-neuracunljiv covjek.
Tih dana u logoru je pokazao jos jednu karakteristiku svoga profila.Upoznali smo tu spodobu koja istovremeno pokusava da bude dobar covjek i da cini zlo i teror nad bespomocnim ljudima.Onaj ko ga je poslao k nama i postavio za komandira straze,ocito je znao kakav je Ziga...
...Famozni je Ziga dosao k nama odmah poslije preuzimanja straze.Iz dzepa je izvadio kutiju cigareta i razdijelio je pusacima,ali,kao usput,trazi neke momke.
Prvo je nasao mog rodjaka Lipovca i izljubio se s njim kao s dobrim ahbabom.Dalje nastavlja izdvajati neke momke iz Kozaruse.Medju njima su,meni dobro poznati i fini mladi ljudi,Jasmin i Fajzo,neki mladic Drago,katolik iz Surkovca,kapetan bivse JNA.Zape mu za oko i poznati prijeratni mladi kocijas Sistek Osman,zvani Sico.Zacas je izdvojio sest-sedam mladica.
"Vidite momci ovog Lipovca!Ovo je moj komsija.Njemu ne smije da fali ni dlaka sa glave.Njegova majka nam je iznosila iz kuce snite kruha namazane pekmezom."
Samo sto to Ziga izgovori,njegov pratilac,cetnik,snazno udari Lipovca iza uha.Ziga nista ne rece,samo izusti:"Izvini",gledajuci u Lipovca.
Iza toga brzo se okrenu prema Dragi i naredi mu:"Kapetane,postroji svoju vojsku!"
Drago zivnu,iskoraknu malo naprijed i naredi:"Ceto zbor!"
Momci se brzo postrojise.Svi osim Lipovca.
Ziga rece:"Ne valja kapetane.Komanduj:Ostav!"
Drago ponovi komandu:"Ostav!"
Momci se malo opustise.A onda opet:"Zbor!"
Sad se momci brzebolje postrojise kao pod spagu.
"Kapetane!Udari sada sve i jednog momka pleskom po glavi!"-naredjuje Ziga.Drago prilazi momcima,udara ih,ali ne tako jako.Tada Ziga pridje Dragi,mladicu izrazito finih crta,blagog izraza lica i cvrste muske gradje tijela,te ga poce zestoko udarati po licu,po tijelu.Ziga udara iz sve snage,a Drago stoji mirno.Ni jauka,ni rijeci da izusti.
"Majku ti jebem tvoju ustasku"-opsova komandir straze,trenutak zastade,duboko udahnu i nastavi tuci Dragu s druge strane lica.Udarao je samo desnom rukom,jer mu je lijeva bila povezana.Mozda od udaraca na drugom mjestu.
Drago ni da trepne.Stoji ko stijena,uspravno,nekako ponosito.Kabadahija udara iz sve snage.Malo se odmori pa opet nastavlja.Ko gavran oko tvrde kosti.
Zatim,prilazi drugim,postrojenim mladicima i tuce i njih.Najvise se zadrzava tukuci Fajzu iz Kozaruse.
"Znas li ti Fajza,da u ovoj garazi ima i adzija.A ja tebe moram pred njima tuci,jer si ti organizovao otpor srpskoj vojsci"-govori u predahu Zigic i opet ga nastavlja tuci...
(Vejsil Suljanovic-"SMRVLJENE DUSE-KERATERM OMARSKA MANJACA")

Post je objavljen 11.03.2008. u 17:02 sati.