Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/loveavrilworld

Marketing

AVRIL LAVIGNE OSTAJE NA VRHU BILLBOARDA

Nevjerojatno, ali istinito - Avril Lavigne svojom je prodajom potukla i samog Trenta Reznora, čiji je album ´Year Zero´ pao na treće mjesto. Prije izlaska Avrilinog "The Best Damn Thing" i Trentovog albuma "Year Zero" mnogi su predviđali uspjeh Nine Inch Nailsa i očekivali prodaju od barem 200 000 primjeraka koja bi im donijela prvo mjesto na Billboardu. No, suprotno očekivanjima, Avril Lavigne potukla je protivnike i već se drugi tjedan za redom nalazi na prvom mjestu Billboarda s ukupnom prodajom od 122 000 primjeraka albuma. Čini se da se Reznoru njegova velika kampanja na kraju i nije toliko isplatila.

Na drugom mjestu ovog tjedna nalazi se R&B pjevač Joe s izdanjem "Ain't Nothing Like Me" s 98 000 prodanih primjeraka, a tim rezultatom je poravnao uspjeh prošlog izdanja "My Name Is Joe", koje se 2000. godine također usidrilo na drugom mjestu.

Prošlog tjedna Nine Inch Nails debitirali su na drugom mjestu Billboarda s albumom "Year Zero", no do danas su skliznuli na treće mjesto zbog pada prodaje albuma i do sada "bijednih" 58 000 prodanih primjeraka.

Među ostalim "stanovnicima" Billboardove ljestvice nalaze se i Arctic Monkeys koji su s albumom "Favourite Worst Nightmare" došli do sedmog mjesta, i to vrlo vjerojatno zahvaljujući mega popularnom singlu "Brianstorm".

Zaključno, prodaja albuma ovog tjedna pala je za 5.8 % u odnosu na prošli tjedan, a u odnosu na isto vrijeme prošle godine, prodaja je pala za znatnih 16.7 %.



Post je objavljen 11.03.2008. u 16:18 sati.