Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenicavecernji

Marketing

Škoro predsjednik Gradskog vijeća Osijeka

"Ponudio sam Miroslavu Škori mjesto predsjednika gradskog vijeća i mislim da je to fer ponuda-kazao mi je danas Ante Đapić prezadovoljan izbornim rezultatima u Osijeku. Uvjeren je da je ta pobjeda temelj za ponovno podizanje stranke koju je Sanader uništio na proteklim parlamentarnim izborima . Svoj saborski mandat prepustit će Danijelu Srbu koji bi za određeno vrijeme mogao postati čelnikom HSP-a dok će Đapić biti gradonačlnik Osijeka. Đapić odiše samouvjerenošću pred Sabor stranke i uvjeren je da će dobiti potporu izaslanika.Za sada nema protukandidata. Škoro mi je potvrdio također kako je najlogičnije da HDZ podrži HSP-ovog gradonačelnika.I on je za 7 posto podignuo rejting HDZ-a i opravdao povjerenje stranačkog vrha. Sanader može biti zadovoljan činjenicom da je nakon duljeg vremena popularnost stranke u Osijeku povećana ali i time da je HDSSB počeo gubiti popularnost.

Onaj tko se može duboko zamisliti svakako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović čija je stranka doživjela poraz u Osijeku. Očito je da Biljana Borzan nije takav politički potrencijal kakav se činila prije nekoliko mjeseci. Njezina poularnost u Osijeku je bila povezana sa pojavom novog lica na čelu SDP-a. Građani koji su bili fascinirani mladim i aferama neopterećenim Milanovićem poduprli su i B.Borzan u Osijeku.No kako je fascinacija Milanovićem splašnjavala očito je kopnila i potora mladoj liječnici iz Osijeka.Ono što je sigurno na ruku im nije išla ni najava moguće koalicije sa HDSSB-om. Sve u svemu Đapić može biti jako zadovoljan a i Škoro nema razloga za tugu.Pitanje je samo hoće li građani Osijeka konačno dobiti efikasnu gradsku upravu i pokrenut se s mrtve točke.

Sudeći prema najavama iz HSP-a rasprava o ZERP-u u Saboru bit će zanimljiva. Mogla bi čak i skandalizirati mnoge zastupnike. Naime, Đapić namjerava usporediti ovo situaciju oko suspenzije ZERP-a s ponašanjem Pavelića i predajom Istre, Dalmacije i otoka Italiji.
Navodno će pokušati poentirati te istaknuti kako je Pavelić taj, nedopustiv, čin napravio dok nije imao vojsku ni organizirane institucije države a da danas imo sve atribute državnosti a ne štitimo nacionalne interese u onoj mjeri koliko je to potrebno.


Post je objavljen 11.03.2008. u 11:20 sati.