Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Zrenjaninsko Klupče u vanrednom stanju

Vest koja je zaobišla većinu ZR medija našla se na naslovnici POPBOKS-a, online magazina za popularnu kulturu (čitaj: pre svega muziku, ali i film, strip, knjige...) osnivača Pece Popovića

klupče

Svi koncerti i žurke u zrenjaninskom klubu Klupče do daljnjeg su otkazani zbog čestih uznemiravanja osoblja i posetilaca kluba od strane "grupa mladića".
Uznemiravanja su, kako za Popboks kaže PR kluba Daniela Jelisavac, počela nakon nemira u Beogradu vezanih za proglašenje nezavisnosti Kosova.
Prema njenim rečima, mladići prete da će zapaliti klub, a okupljene nazivaju Jevrejima, muslimanima i pederima, i govore kako "ovde nema mesta za vas i vašu demokratiju".
Daniela kaže i kako ju je jedan od njih jednom prilikom udario, kada ga je zamolila da spusti stolicu, i da je joj je prećeno da će na njen stan biti bačen Molotovljev koktel.
Pored toga što je PR Klupčeta, Daniela je aktivistkinja u Zrenjaninu poznata, između ostalog, po zalaganju za izručivanje optuženika Haškom tribunalu i kontaktima sa ženama iz Srebrenice.
Policija je više puta intervenisala, i Klupče trenutno čeka reakciju javnog tužioca; ukoliko ona ne bude zadovoljavajuća, biće podneta privatna tužba, najavila je Daniela.
Do daljnjeg, Klupče funkcioniše samo kao kafić i izložbeni prostor.
"Valjda im izložbe neće smetati", nada se Daniela.

Post je objavljen 10.03.2008. u 23:52 sati.