Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Da li je to ljubav?

Netko vam se strašno sviđa, vaši osjećaji prema toj osobi su vrlo jaki. Mislite da je u pitanju ljubav, ali da li je to stvarno tako? Postoje ostali nadasve jaki osjećaji koje možete pomiješati s ljubavlju, a zapravo su nešto potpuno drugačije.

Ljubav je kompleksna stvar. Kad ste mladi i nemate dovoljno iskustva, može vam se desiti (no, ako ćemo biti iskreni, dešava se i starijima) da za nešto drugo pomislite da je sigurno ljubav, jer vam je taj osjećaj nov, vrlo je jak, a žarko želite da već jedanput isprobate tu ljubav o kojoj svi toliko pričaju. Također, da ne brkamo, možete jako i željeti imati odnos s nekom osobom - tu se radi o žudnji, strasti, ali ne uvijek o ljubavi (strast je samo jedan dio ljubavi). Možete biti opsjednuti nekom osobom, željeti da je neka osoba stalno s vama i čeznuti da vas obožava i da ne može bez vas. Ništa od navedenog nije ljubav. Kako onda znati da nešto jest ljubav? Probajte razmisliti o slijedećim pitanjima..

Da li bi tu osobu pustili da ode od vas ako bi smatrali je tako najbolje za nju? U ljubavi ne razmišljamo samo o onome što mi sami želimo, već i onome što bi bilo najbolje za osobu koju volimo, pa makar to značilo i da je se moramo odreći.
Da li bi bili voljni čekati ako ta osoba još uvijek nije spremna na seks ili ga ne želi?

Jedno od dobrih pitanja jest i da li mislite da bi osjećali isto prema osobi koju smatrate voljenom ako bi se udebljala, ili joj bi se izgled na neki drugi način podosta promijenio. I, da li bi bili voljni žrtvovati svoje snove da bi voljena osoba ostvarila svoje? Ne kažem da će nužno do tog doći, niti da se trebate odreći svega što volite u životu da bi voljena osoba ispunila svaki svoj hir, nego da li bi se svojevoljno odrekli nečega što vam je bitno ako bi to bilo prijeko potrebno da voljena osoba ostvari neki svoj san.

_Josip_

Post je objavljen 10.03.2008. u 21:53 sati.