Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

Limena glazba DVD-a Virje u Njemačkoj!

Limena glazba Dobrovoljnog vatrogasnog duštva je zahvaljujući velikoj podršci predsjednika društva Dušana Koščića boravila četiri dana u njemačkom gradiću Steinbachu pored Frankfurta. Autobusom društva 29 glazbenika predvođenih profesorom glazbe Franjom Gečekom i Mladenom Podravcem kao vođom puta stiglo je predvečer 7. ožujka u Steinbach kao nastavak suradnje od dolaska njihovoga mješovitoga pjevačkoga zbora Germania u Virje i prošlogodišnjega sudjelovanja Rusanovih tamburaša i folkloraša na gala koncertu njihove zaklade Mensch fur Kind, koja sakuplja novac za djecu oboljelu od raka.

Mladi glazbenici su bili smješteni u privatnim kućama i na taj su se način stekla prava i zasigurno trajna prijateljstva. Dio članova spavao je u obližnjem hotelu.

Nakon naporna puta prva večer je ostavljena za upoznavanje s domaćinima što je u nekih trajalo i do jutarnjih sati. Drugi dan su malo umorni putnici nakon objeda razgledavali obližnji grad Gissni i obavili razgled, a navačer su zajedno s domaćinima dali večernji koncert uz sudjelovanje grupe naših tamburaša s izvornim domaćim pjesmama. Nakon koncerta nastavljeno je druženje do sitnih sati uz srdačne razgovore i razgaljena srca potpomognuta veselom svirkom i pjesmom.

Drugi su dan glazbenici razgledali poznatu zračnu luku u Frankfurtu i šetali centrom grada i tamo objedovali. Navečer su imali 15 minutni nastup na koncertu poznatih njemačkih i svjetskih umjetnika u sali s preko tisuću posjetitelja, a povodom 25. obljetnice spomenute zaklade koju vodi naš prijatelj Reinhard Schargitz. Tom prigodom razmijenili su darove s gradonačelnikm grada domaćina.

U njihovom lokalnom listu izišlo je nekoliko članaka i fotografija o Virju, a u subotu 8. ožujka tiskana je cijela stranica s desetak fotografija s cjelovečenjega koncerta 7. ožujka. kao sjećanje na lijepu večer u zajedničkom druženju.

Nakon gala koncerta koji je trajao 4 sata glazbenici su spakirali svoje stvari i srdačno ispračeni od svojim domaćina i prijatelja u 1 sat noću, 9. ožujka krenuli put Virja u koje su puni dojmova i ponešto živciranja na granici stigli nakon 15 sati vožnje, umorni, ali zadovoiljni jer će ujesen uzvratiti gostoprimstvo Puhačkom orkestru Fernwald iz Njemačke.


Preneseno sa Općina Virje


Post je objavljen 10.03.2008. u 15:37 sati.