Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hippmimi

Marketing

:Image Hosted by ImageShack.us


Prvo neke za meni poletno raspoloženje:::
Od mene za mene, uživaj Mimi:



Evo MENE ponovno. Bez brige, onakvo loše poludepresivno raspoloženje kakvo je vladalo u zadnja dva posta se nebude ubrzo ponovilo. Vračam se na staru nabrijanost, na pacifizam, ležernost, prijateljstvo, ljubav... na ono kakva sam bila nekad. Evo i sve to jer mi je mama bila u školi, šalim se naravno, makar možem reći i to da ćim malu stvarčicu pomakneš u životu, lančano se počinju pokretati i druge stvari, pa tak se znaju desiti i velike promjene izazvane malim koracima... Znači, postala sam aktivna na jednom području to mi je otvorilo apetit i za druga, pa kad sam vidla rezultate rada, već u prvih tjedan dana, odlućila sam nastaviti, a to mi niti ne oduzima praviše truda jer se osjećam super. S proljećem i cvijećem se budim i ja, ne mislim mapisati sad neki dugi nadahnuti post, ali bude ih ubuduće još, uglavnom sve kaj hoćem reći je da:
"I'm In Love With Him And I Feel Fine" zato Beatlesi (I Feel Fine):



Image Hosted by ImageShack.us

Prošle godine sam često odlazila do livade, ove godine još nisu dobre prilike, ali se nadam da budem ubrzo... Uglavnom, vračala sam se svaki put s ogromnom hrpom cvijeća, ali mi niti nije to bil glavni smisao odlaska na livadu nego, tam mi je najbolje mjesto za opuštanje, razmišljanje i onu odsjećenost od svijeta koju znam često spominjati u par postova do sad... dobro sad niti više nemam velku potrebu za odsječenošću, tih par minuta me fakat pročisti, onak nađem put do same sebe (zvuči glupo rečenica, tj. prepisano, ali je fakat tak). Fakat nekad niti nije loše biti sam, ali samo nekad (0.01% vremena, hehe)
Image Hosted by ImageShack.us

Nigdi mi nije tak lijepo ko tam, uvijek me vuće tam. Niti na moru, niti u zagorju, nigdi nije lijepo ko u tišini livade, tak lijepo prostrana i veličanstvena svojom jednostavnošću. Sad bi poćela filozofirati i usporećivati livade s ljudima,ali budem poštedila jadne ljude...

Livade me podsjete odma na jednu pijesmu koju jako obožavam... Srawberry Fields forever...

Image Hosted by ImageShack.us


Pjesma je snimljena 1966., a izdana 1967. Napisal ju je Lennon, ali ju potpisuju i Lennon i McCartney. Meni je to njihova omiljena pjesma i jedno od najboljih djela psychedelic, tj. acid rocka, ali nisam eksperta pa me možete ispraviti.. Kaj se mene pita, tak je....

Ovaj stih mi nije bil jasan, ali evo kaj Lennon 1980. veli:
"I was different all my life. The second verse goes, 'No one I think is in my tree.' Well, I was too shy and self-doubting. Nobody seems to be as hip as me is what I was saying. Therefore, I must be crazy or a genius-- 'I mean it must be high or low,'"

...no uglavnom, pjesma mi ima i jako dobar tekst, tj. oriđiđi je cjelokupna. Bilo kaj značila pjesma njima, meni je to kombinacija priće o osljepljenosti današnjeg društva na kojekakve utjecaje, o tome da je teško biti svoj zbog toga, teško je biti drugačiji, ma malo mi je teška pjesma, ali ja to tak volim, biti glupa.

no, onda stavim još i to...




ajde, dosta za danas,

peace, love and rock n' roll
sretan



Post je objavljen 09.03.2008. u 16:10 sati.