Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najvjerniji1911

Marketing

Hajdučko srce je kucalo...!

DINAMO: Koch 6, Etto 6, Bišćan 6,5, Mikulić 6, Carlos 6, Vukojević 6, Vrdoljak 7, Guela 6 (od 69 Mikić -), Modrić 7 (od 90. Antolić -), Balaban 5 (od 60. Tadić -), Mandžukić 5,5

HAJDUK: Varvodić 6,5, Pelajić 5, Tudor 6,5, Maloča 7, Jozinović 6, Linić 5.5, Gabrić 5,5, Andrić 6,5 (od 77. Ljubičić -), Čop 5,5 (od 70. Milić -), Rukavina 6, Kalinić 5,5 (od 58. Bušić -)

STRIJELCI: 1-0 Vrdoljak (37; Guela).
IGRAČ UTAKMICE: Ivica Vrdoljak.
STADION: Maksimir. GLEDATELJA: 15.000


Vrdoljak je zablistao u 37. minuti derbija kada je nakon Guelina ubačaja iz kornera nadskočio igrače “bijelih” i s deset metara glavom zakucao loptu u desni Varvodićev kut.To je to ,nekako najvažnije iz derbija,ovaj put siromašnog.
Najopasniji Jarnijev nogometaš na maksimirskom travnjaku bio je Srđan Andrić, iz čijih su topova sijevali projektili u više navrata. U 31. minuti je tako sa 25 m katapultirao loptu koju je Koch izbio na jedvite jade raširivši se u stav rukometnog vratara. Andrić je nešto slično pokušao i na startu drugog dijela iz slobodnog udarca, ali je Nijemac i ovog puta bio spreman.
Dinamo je kontrolirao utakmicu i držao loptu u posjedu, ali su se napadi domaćina prečesto razbijali o zonski blok hajdukovaca sagrađen na 30 metara od Varvodićevih vrata. Dirigent Modrić nije imao previše raspoloženih suigrača, odsječeni, čak i indisponirani bili su Balaban i Mandžukić. Zbog toga je Soldin sastav tek dva puta došao do obećavajućih prilika. Jednu je šansu zapucao Mandžukić kada mu je Bišćan, nakon prekida, glavom preselio loptu na drugu vratnicu. Umjesto očekivane egzekucije uslijedio je šut povrh grede.
Drugih 45 minuta bilo je kao “cjepljeno” protiv sadržaja vrijednih spomena. Igrači na sredini terena su nastavili vrijedno nabijati kilometražu i izvršavati prljave poslove u obrambenoj fazi igre, ali su u napadačkom dijelu igrači oba sastava ostali veliki dužnici tribinama.
“Bijeli” su i tako sterilnom igrom stigli nadomak izjednačenju u samom finišu utakmice. U 90. minuti zaspala je kompletna domaća obrana, a Bušić pravodobno prihvatio podvaljenu loptu i krenuo prema Kochu. Pogodak se činio neizbježnim, ali Dinamov vratar je briljantnom intervencijom izbio loptu Hajdukovu napadaču i sačuvao “modrima” tri boda.

Hajduk nije pao
Bija je to derbi koji ničim nije nalikovao na derbi i samo su imena dvaju kluba ovu utakmicu činila posebnom.
Utakmica bez okusa i mirisa i bez pravih prilika.Hajduk se držao vrlo hrabro,Hajdučki i Modri su sretno i spretno pobjedili.Hajdukova mladost se držala vrlo dobro i da je ostalo nerješeno,ja bih za igrača utakmice odabrao Maloču jer me je momak apsolutno oduševio.Jozinović isto tako.
Ova utakmica je potvrda da se rađa novi Hajduk i da se u njega vrijdi vjerovati.Hajdučko srce opet kuca!
Iako svaki poraz je poraz i ne triba mu se veseliti,ovaj nije ostavio gorčinu i glavobolju.
Navijači su bili fantastični,kako Boysi,tako pogotovo Torcida.Još da se riješiti bakljade,bilo bi super.
I za kraj ponavljam da Hajduk nije odigrao za 10,i bio je dobar jer Dinamo nije bio toliko dobar,ali borbenost,želja i prije svega potencijal vraća nadu!!!
Hajdučko srce je kucalo...!!!

U danima sretnim u danima grubin ja ne mogu drugo nego da ga volin, jer Hajduk je ono što me čini sretnim,ja ne mogu drugo nego da ga volin...!!!!



Post je objavljen 08.03.2008. u 23:02 sati.