Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Centar na kvadrat

WARP4 - Centar˛, manifestacija je javnog zagovaranja plesa kao relevantne umjetničke prakse, a koja će putem izvedbenih predložaka i predstava, izložbenih postava i instalacija, privremenu plesnu knjižnicu, arhive dokumentarnih grada, plesnih koncepata i prostora, konceptualizirati djelovanje hrvatske nezavisne izvedbene scene u proteklih deset godina. Projekt će se urbi et orbi predstaviti u petak, 7. ožujka, od 17 do 21 sat u Centru za kulturu i obrazovanje ‘Zagreb’.

U sklopu Centra˛ bit će otvorena izložba ‘Dopisništvo / Odbrojavanje‘, čija je urednica Selma Banich, a koncept postava i dizajn potpisuju Ana Banić i Maša Vukmanović / offstudio, dok će u ostatku programa sudjelovati:

- BADco. – ‘Opisi mjesta na kojima sam bila’
- UO Fiskultura – ‘Biti Mila Čuljak’
- Marjana Krajač / Sodaberg – ‘The spaces of a work: R. Strauss - Ariadne auf Naxos’
- Irma Omerzo / Marmot – ‘Prostor za ples’
- OOUR – ‘whitebox’
- Sonja Pregrad – ‘O tijelo moje, da si barem sa mnom tu’
- Željka Sančanin / kombinirane operacije – ‘1998 2007 Arhiva prostora’
- Plesni centar CEKAO-a ‘Zagreb’
- Prostor Plus – Molekula
- CDU – Frakcija
- HC ITI – Kretanja

No, to nije sve. Istom će prigodom zasjedati i radna skupina za hitnu razradu strategija razvoja, financiranja, predstavljanja i distribucije suvremene plesne umjetnosti u gradu Zagrebu pri UPUH-u, čime i ime same manifestacije postaje jasnije referirajući se na dva zagrebačka plesna centra, o kojima smo vam već pisali ovdje.

Manifestacija ‘Centar˛’ suradnički je projekt Eksperimentalne slobodne scene i Centra za kulturu i obrazovanje ‘Zagreb’ s hrvatskim plesnim umjetnicima, umjetničkim organizacijama i nezavisnim organizacijama u kulturi.

Kroz presjek radova autora, čije se djelovanje referira na problemsku okosnicu projekta: izvedbenih predložaka i predstava, izložbenih postava i instalacija, privremenu plesnu knjižnicu, arhive dokumentarnih grada, plesnih koncepata i prostora, ‘Centar˛’ konceptualizira djelovanje hrvatske nezavisne izvedbene scene u proteklih deset godina.

Teatar.hr


Post je objavljen 06.03.2008. u 07:06 sati.