Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kdcobain

Marketing

***KURT COBAIN UBOJSTVO ILI???****

U ovom postu je prikaz Kurtovih zadnjih dana i svega što se događalo s njim i ostalim ljudima koji su mu bili bliski.

07.03.- 30.03. 1994.
Image and video hosting by TinyPic

Kurt je 04.03. bio hospitaliziran nakon svojeg navodnog pokušaja samoubojstva predoziranjem, nazvanog 'Incident u Rimu'. Nakon tri dana je pušten iz američke bolnice u Rimu. Ako vas detaljnije zanima taj događaj, pročitajte više na ovoj stranici.

12.03. se Kurt vratio u Seattle skupa s Courtney.

Policija iz Seattlea je 18.03. pozvana da dođe u njihovu kuću. Courtney je tvrdila da je Kurt suicidalan. Kada je policija došla do kuće, Kurt im je vrlo jednostavnim riječima objasnio da nije suicidalan, ali da se pokušavao držati podalje od Courtney. To se može vidjeti u policijskom izvješću. Courtney se tada pokušala izvući, ali su je policajci upozorili zbog lažnog poziva, zaplijenili Kurtove pištolje za samoobranu, i otišli.
Image and video hosting by TinyPic

Prema nekim izvorima, Kurt i Courtney su se 22.03. posvađali zbog novog auta (Lexus) kojeg je ona kupila, ali se Kurtu to nije sviđalo i inzistirao je da ga vrati.
Prema Grantu, Courtney je nazvala jednu od njihovih odvjetnika, Rosemary Carroll i rekla joj da nabavi "najzlobnijeg, najpokvarenijeg odvjetnika za rastavu" kojeg može naći. Courtney je isto tako pitala može li se nekako zaobići njihov predbračni ugovor.

Kurt je također nazvao Rosemary. Nije još dovršio svoju oporuku. Rekao je Rosemary da želi izbaciti Courtney iz nje. Prema mnogima koji su radili tamo tijekom njegovih zadnjih tjedana, "bilo je previše razgovora oko oporuke". Činilo se da je Courtney bila opsjednuta njegovom oporukom.

25.03. je Courtney poduzela intervenciju. Dylan Carson, Nirvanin basist Krist Novoselic, gitarist Pat Smear i tri menadžera Nirvane su došli u kuću i razgovarali s njom 5 sati. Pitam se o čemu su tako dugo razgovarali.

26.03. je Courtney napustila Seattle i otišla u Peninsula Hotel u Beverly Hillsu.

Prema knjizi "Never Fade Away" Davea Thompsona, Kurt je 29.03. otišao na Internet (America Online) i ostavio sljedeću poruku: "Još uvijek sam prilično izluđen zbog onog što je bilo u Rimu, i trebam neko vrijeme da se odmorim i prijeđem preko toga. Pomislio bi da će barem napraviti dobar milkshake, ali ne."

30.03. su Kurt i njegov najbolji prijatelj Dylan Carlson otišli u Stan Baker Sports i kupili sačmaricu. Kurt je rekao Dylanu da se boji provalnika. Kupio je sačmaricu koju prodavači oružja često preporučuju za zaštitu kod kuće jer ne može propucati kroz zid i tako ozlijediti one na drugoj strani. Kurt je uzeo pušku kući da bude tamo kada se vrati s odvikavanja.

Kurt je tada otišao iz Seattlea i bio je oko 2 dana u centru za oporavak Exodus, klinici za odvikavanje u Los Angelesu.

01.04.1994. petak

Kurt je napustio centar za odvikavanje oko 19.00, i kupio avionsku kartu za Seattle (letio je avionom Delta #788F, sjedalo 2F). Kartu je platio kreditnom karticom.

U 20.47 Kurt je nazvao Courtney u Peninsula Hotel i ostavio joj poruku. Poruka je bila "Elizabethin broj telefona je 213-###-####". Grant kaže da mu to ne zvuči kao poruka osobe koja je suicidalna i koja bi se mogla svakog trena ubiti, i kaže da Courtney nikada nije spomenula taj poziv medijima.

Ranije tog dana, Joe Mama (Courtneyin prijatelj) je posjetio Kurta u centru za odvikavanje Exodus , Joe kaže: "Bio sam spreman vidjeti ga da izgleda usrano i deprimirano. Izgledao je je**no sjajno!" Još je rekao: "Nakon što je Kurt otišao, stalno sam preko telefona razgovarao s Courtney. Bila je skroz izbezumljena, vozila se posvuda i tražila ga je na mjestima gdje bi mogao biti. Bila je jako prestrašena od početka. Mislim, mogla je reći."

*Ako je Kurt izgledao tako sjajno, sigurno je Joe to rekao Courtney.Zašto je onda bila tako "izbezumljena, stvarno preplašena''? Možda je stvar u tome da sada nije imala kontrolu nad situacijom, Kurt se oslobodio njezine moći i možda se bojala da će nastaviti raditi ono što on želi, kao što je potpisivanje razvoda? Nakon svega, jednom kad potpiše razvod, Courtney bi izgubila svoju moć. Došlo bi do razvoda i Courtney bi izgubila Kurta, njegovu slavu i bogatstvo.

"Volim pozornost, volim sjaj svega toga. Ako kažeš da mrziš sjaj, onda si š*pak i lažljivac." (Courtney Love).
Kurt je, navodno, mrzio slavu i sjaj. Želio je van…

02.04.1994. subota

Kurt je sletio na Sea-Tac aerodromu u 12.47 (iz L.A.). Viđen je kako tamo potpisuje autograme.

Kurt je pričao s Michaelom DeWittom u kući. DeWitt je obavijestio Courtney kasnije toga dana da je vidio Kurta i razgovarao s njim u njihovoj kući kod jezera.

-Michael DeWitt-

U 7.30 vozač Gray Top Taxija je pokupio čovjeka na adresi u ulici 'Lake Washington Blvd'-u toj ulici se nalazi Kurtova kuća. Evo što je nadzornik Gray Top Taxija rekao policiji (u Seattleu) 19.04.1994.:
"Vozač je pokupio osobu ispred kuće za koju smatra nije njegovo mjesto stanovanja. Vozio se uokolo tražeći mjesto na kojem će kupiti metke, ali nije uspio naći ni jednu takvu trgovinu. Taj muškarac je rekao vozaču da su mu nedavno provalili u kuću i da zato traži meke. U 8.30 je vozač ostavio čovjeka na području 145. ulice i Aurore jer je rekao da je gladan i da želi pronaći nešto za jelo. Cijena vožnje je bila 27$"
Image and video hosting by TinyPic

Courtney je toga dana izmislila priču da se predozirala. Tvrdi da je to napravila samo da prestraši Kurta i da privuče njegovu pozornost da ju pokuša kontaktirati.

03.04.1994. nedjelja

-Tom Grant-

Courtney zapošljava Toma Granta, privatnog istražitelja koji je u tom poslu još od 70-ih. Do tada je već otkazala Kurtovu kreditnu karticu. Rekla je Grantu da "Kurt nema pristupa novcu, ni preko prijatelja, ni kroz kreditnu karticu" Kada ju je Grant pitao kako to, odgovorila mu je: "Taj tip čak ne može sam 'uloviti' ni je**ni taxi."

*Čudno, a upravo je uspio napustiti mjesto gdje nije želio biti, kupio avionsku kartu i dogovorio prijevoz da ga s aerodroma odveze u kuću.Čini se da je ipak bio savršeno sposoban. Je li možda razlog zbog kojeg je otkazala Kurtovu karticu taj što ga je željela spriječiti da uspije u još nekom svojem pokušaju bijega? Netko je toga dana u 3.00 pokušao njegovom karticom platiti 1100$, ali je odbijena. Ako je to bio Kurt, koje god da su mu bile namjere, sigurno je zaustavljen.

Tijekom sastanka s Grantom, Courtney je:
• priznala da je prethodne noći izmislila priču o predoziranju
• pobijesnila jer je Kurt odbio Lollapaloozu i time se oprostio od milijuna dolara
• rekla Grantu da ne zna gdje je Kurt- da bi mogao biti u Seattleu, ili je odletio nazad na istok kod Michaela Stipea (nije spomenula da je DeWitt vidio Kurta u kući kod jezera dan prije).
• rekla da misli da Kurt želi razvod
Image and video hosting by TinyPic
ovo je Tom Grant

Evo i nekoliko citata Kurtovih najbližih prijatelja(u vezi s razvodom):
-Peter Cleary: "On i Courtney se nisu slagali. Jedino što ih je održavalo zajedno bila je Frances, ali Kurt je pričao o razvodu i o tome da želi dobiti skrbništvo. "
-Dylan Carlson: "Poludjela je, stalno se derala na njega koliko novaca se odrekao i rekla je da ako on neće ići tamo (Lollaplooza), ona bi rado bila na njegovu mjestu."

John Silva i Sara Hoehn su tog dana vidjeli Kurta.
DeWitt je rekao Grantu nekoliko tjedana nakon Kurtove smrti da je pretražio staklenik 03.04., ali da nije kasnije provjeravao.

OPROŠTAJNO PISMO

1. slika pokazuje Kurtovu tzv. oproštajnu poruku. Možete primjetiti kako se zadnja četiri reda razlikuju od ostatka poruke kako po veličini slova tako i po izgledu slova. Mnogi sručnjaci za rukopis s kojima je razgovarao Tom Grant vjeruju da je ta 4 reda napisala neka druga osoba(a da i naslov 'to Boddah' nije napisao Kurt)... Ali koja? Pogledajte slike niže.
Image and video hosting by TinyPic
Ova slika prikazuje uvećani dio zadnjeg dijela Kurtove oproštajne poruke,a slika ispod nje poruku koju je Courtney poslala Tomu Grantu nakon što ga je unajmila.
Image and video hosting by TinyPic
Obratite pozornost na zaokružena slova p i f. Courtneyino f i p jako sliče onima napisanima u Kurtovoj poruci. Kurt nigdje p nije pisao s ''zavijutkom'' dolje,a i f mu se razlikovalo. Ako vas to nije uvjerilo pogledajte sljedeću sliku...
Image and video hosting by TinyPic
Ovo je papir koji je nađen u Courtneyinom ruksaku (tjedan dana nakon Kurtove smrti) na kojem je ona vježbala pisati slova.
Image and video hosting by TinyPic
SLIKE:
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 07.03.2008. u 15:50 sati.