Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

istarski žgvacet

istarski žgvacet
Ovo je odgovor Istrijana Mađarima, a kako drukčije nego pod svetom kapom Talijana!
Meso narezati na kockice i propržiti na ulju. Dodamo sitno narezani luk, malo popržiti, zatim dodati izrezanu svježu rajčicu, isjeckani češnjak, sitno isjeckan list celera, majoran, bosiljak, sol i papar. Uz povremeno dolijevanje malo vode pirjati dok meso ne omekša. Pustiti da ukkuha sva tekućina, pa dodati brašno, malo promiješati i doliti vino i toliko vode da prekrije meso. Ostaviti na laganoj vatri da malo prokuha, te poslužiti uz istarske fuže (vidi izradu fuža kod "fuži s tartufima), ili palentu ili neku drugu tjesteninu. Vino jače, bijelo tipa malvazija!
Ovo jelo koje je obavezno služeno u svečanim prilikama, na isti način se radi i s kokoškom, puranom ili pak kunićem!
(600 g telećeg mesa bez kosti ili 1000 g kokoši ili 800 g kunećeg mesa s kosti ili 1000 g purećeg mesa, 200 g luka, 20 g češnjaka, 1,5 dcl maslinovog ulja, 200 g svježe rajčice, 20 g brašna, 20 g celerovog lista, 1,5 dcl finog vina tipa malvazija, na vrh noža majorana, na vrh noža bosiljka, 15 g soli, 3 g papra)


Post je objavljen 07.03.2008. u 13:26 sati.