Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Savršen zločin

Najnovija svinjarija, jer druge riječi jednostavno nema, je saznanje da će cijena izgradnje Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu porasti s početnih planiranih 180 milijuna kuna, na za sad utvrđenih 350 milijuna kuna. Kao objašnjenje se uopće ne nudi precizan odgovor zašto je sve to skupa poskupjelo (već samo neka uopćena objašnjenja) i što je još važnije, nitko neće odgovarati zbog tog!

Da se kojim slučajem radi o novcu privatnog investitora, za poskupljenje od dvadesetak postotaka letjele bi glave, ali kako se radi o novcu poreznih obveznika, kad troškovi neplanirano narastu skoro 100% nikome neće pasti ni vlas s glave. Štoviše, Milan Bandić mirno izjavi kako su krivi i ministarstvo i grad, znajući da ga nitko zbog toga iz državnog odvjetništva neće pozvati na odgovornost.

Zanimljivo je kako velike investicije grada Zagreba, kao što su Dinamov stadion, a sada i MSU, neplanirano progutaju enormne količine novaca (običnom čovjeku su to nepojmljive cifre) i nikome se ništa ne dogodi. Možda vam pomogne računica da je tih neplaniranih 170 milijuna kuna ekvivalent od stotinjak stanova veličine oko 100 m2 u centru Zagreba. Tih 170 milijuna kuna prikupljenih od poreznih obveznika ove države, završilo je nekome u džepu i nitko neće odgovarati. Savršen zločin!

Post je objavljen 07.03.2008. u 09:40 sati.