Pohane jabuke
1 kg jabuka
3 jaja
100 g brašna
100-150 g krušnih mrvica
Nadjev
1 l mlijeka
250 g mljevenih oraha
250 g grožđica
250 g šećera
1 vanilin šećer
Preljev
1 jaje
150 ml mlijeka
Jabuke ogulite, narežite ih na kolute, izdubite im sredinu.
Svaki kolut uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, pa u krušne mrvice.
Ispržite kolute u vrućem ulju.
Mlijeko zakuhajte zajedno s orasima, grožđicama i obje vrste šećera.
Kalup za torte obložite papirom za pečenje, papir namastite i posipajte krušnim mrvicama.
Na dno pripremljenog kalupa složite red pohanih jabuka i prelijte ih dijelom tekućeg toplog nadjeva. Naizmjence redajte slojeve pohanih koluta i nadjeva, završite slojem pohanih koluta.
Umutite jaje s mlijekom i prelijte odozgo.
Pecite oko 30 min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Musaku ostavite da se malo ohladi, a onda ju posipajte šećerom u prahu i poslužite.
*Recept je sa stranice:
http://www.prijatno.net/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=2
Post je objavljen 07.03.2008. u 09:17 sati.