Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Musaka od jabuka

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Pohane jabuke
1 kg jabuka
3 jaja
100 g brašna
100-150 g krušnih mrvica

Nadjev
1 l mlijeka
250 g mljevenih oraha
250 g grožđica
250 g šećera
1 vanilin šećer

Preljev
1 jaje
150 ml mlijeka


Jabuke ogulite, narežite ih na kolute, izdubite im sredinu.

Svaki kolut uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, pa u krušne mrvice.

Ispržite kolute u vrućem ulju.


Mlijeko zakuhajte zajedno s orasima, grožđicama i obje vrste šećera.

Kalup za torte obložite papirom za pečenje, papir namastite i posipajte krušnim mrvicama.

Na dno pripremljenog kalupa složite red pohanih jabuka i prelijte ih dijelom tekućeg toplog nadjeva. Naizmjence redajte slojeve pohanih koluta i nadjeva, završite slojem pohanih koluta.
Umutite jaje s mlijekom i prelijte odozgo.

Pecite oko 30 min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Musaku ostavite da se malo ohladi, a onda ju posipajte šećerom u prahu i poslužite.



*Recept je sa stranice:
http://www.prijatno.net/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=2



Post je objavljen 07.03.2008. u 09:17 sati.