Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Morski rižot

Za ovo divno jelo potrebno nam je:

1 kapula
1 crvena (slatka) kapula
3 pice češnjaka
1 mrkva
200 grama očiščenih liganja
200 grama fileta grdobine
200 grama očišćenih repova škampa
dec bijelog vina
sok od pola limuna
200 grama pasiranih pomadora
sjeckani peršin
prstohvat šečera
naribani muskatni oraščić
300 grama riže super fino carnarolli
dec maslinovog ulja
100 grama maslaca
sol i papar
voda za podlijevanje

Za salatu od boba potrebno nam je:

kilo zrna boba
jedna veća crvena kapula
maslinovo ulje
aceto balsamico
sol i papar



Na maslinovom ulju lagano zažutimo sitno nasjeckanu kapulu i crvenu kapulu, ta naribanu mrkvu... Lignje i filete grdobine nagrubo sitnije nasjeckamo, te dodamo i lagano propržimo zajedno sa sitno nasjeckanim češnjakom, lagano posolimo, te podlijemo sa bijelim vinom nekoliko minuta dinstamo, pa dodamo pasirane pomadore, naribani muskatni oraščić, prstohvat šečera, dinstamo dvije minute, pa sve podlijemo sa ca. 8 deca vode, dodamo rižu i na laganoj vatri uz stalno mješanje kuhamo dvanaest minuta... u smjesu dodamo nasjeckane repove škampa, sok od pola limuna i sjeckani peršin..dinstamo jedno dvije minute, dodamo maslac, popaprimo i po potrebi dosolimo..dinstamo jednu minutu, poklopimo i ostavimo na stolu jedno 10-15 minuta da se sve lijepo skupa poveže...



Bob pokišamo večer prije u vodi, a sutradan ga kuhamo u slanoj vodi negdje oko sat vremena..ocijedimo ga i ostavimo da se ohladi, pomješamo ga sa crvenom kapulom na kolutiće narezanom, dodamo ulje i aceto, posolimo i popaprimo po želji i to je... DOBAR TEK!!!




Post je objavljen 07.03.2008. u 08:43 sati.