Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movieclub

Marketing

KINO: JUNO




JUNO,SAD,2007,KOMEDIJA
REŽIJA:Jason Reitman
ULOGE:Ellen Page,Michael Cera,Jennifer Garner,Jason Bateman,Allison Janney
SCENARIJ:Diablo Cody
TRAJANJE:96 min

Juno MacGuff (Ellen Page) je šesnaestogodišnja buntovna tinjeđerica koja slučajno zatrudni s Bleekerom (Michael Cera),prijateljem iz razreda za kojeg nije sigurna što osjeća prema njemu.Kako Juno nije spremna na majčinstvo,a pobačaj ne želi jer je oduševljava činjenica da njezinoj bebi rastu nokti,odluči djete dati na posvajanje.Na sreću pronalazi idealan bračni par za usvajanje i uz to ima punu podršku svojih roditelja...



Scenarij za film je inače napisala bivša striptizeta Diablo Cody koja je ove godine nagrađena Oscarom.Na prvi pogled činit će vam se kako se radi o još jednoj bezveznoj romantičnoj komediji kakve snima npr. Jennifer Lopez.Ipak,mislim da JUNO po svojoj kvaliteti malo odskaće od tog prosjeka.
Imate trudnu tinjeđericu,tatu bivšeg vojnika,maćehu,smotanog kvazi - dečka glavne junakinje i bračni par koji nemože imati djece.Neki holivudski scenaristi,odnosno redatelji bi od ovakve sheme napravili prosječnu,plačljivu sentimentalnu dramu u kojoj je sve prikazano u pesimističnom tonu.U ovom filmu to je malo drugačije,jer mala Juno,iako ima doslovce ogroman problem,na život gleda s vedrije strane.Njen otac bivši vojnik je zapravo dobričina koji joj zajedno sa svojom ženom,Juninom maćehom,nastoji pomoći koliko god može i stoji na njezinoj strani na svakom koraku.
Uz to,u filmu nema glupavih situacija na koje se smije primitivna publika,već film ima upravo odgovarajuću dozu inteligentnih i duhovitih dijaloga.
Ovaj film nije vrhunsko remek - djelo,ali je zabavan i simpatičan.Pohvala izvrsnom soundtracku.



OCJENA: 4.5 / 5



Post je objavljen 06.03.2008. u 22:10 sati.