Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recinedrogama

Marketing

Heroin

heroin-ok

Heroin, prljavo, zlatna prašina, ključ je ''heroinskog carstva'', U pokušaju da bar malo odškrinemo vrata istine o tom narkotiku jačem od svakog osjećaja pa i od najjačeg - od ljubavi, krenut ćemo s temeljnim,''tehničkim'' podacima:
Heroin, (horse, žuto, smede, pis, piz, šut, smack, skag, junk, i dr...) polusintetski narkotik, znatno je teže proizvesti nego cocain. Za proizvodnju potrebno je stručno znanje, dobro opremljeni laboratoriji, plodna polja zasadena opijumskim makom latinskog imena, Papaver somniferum - i mnogo sunca. Najbolje opremljeni laboratoriji nalaze se u Hong Kongu, ali ima ih, također moderno opremljenih, u Zlatnom trokutu, Zlatnom polumjesecu, u Meksiku, Gvatemali i dr… tamo gdje se i najviše uzgaja.
Čistog heroina na tržištu droga - nema! Distributeri i dileri dodavaju čistom heroinu razne diluente (šecer, škrob, mlijeko u prahu i dr...), zbog povećanja mase, ali i aktivne supstance (kinin, prokain, strihnin i dr...) zbog prikrivanja manjka heroina. Omjer dodavanja je od 9:1, pa sve do 50:1, što znači da na ulice dolazi vrlo razrijeđen heroin. Heroin je moguće detektirati u mokraći 1 do 2 dana nakon uzimanja. Heroin je "hard drug" ili "teška" droga (ta podjela, na lake i teške droge zaista nije ispravna - ali je praktična) i u praktičnom smislu označava kraj narkomanskog puta. Iza heroina ništa nije isto, ili bolje reći, ne postoji više ništa osim heroina!
U Hrvatskoj se upotreba heroina širi, iako mu je cijena u odnosu na standarde previsoka. Cijena jednog grama je 400 do 550 kuna. Cijena jedne doze varira od 100 kuna, ali ponekad i do svega 50 kuna. Ovisnik s velikom tolerancijom ubrizgava dozu i 3 do 4 puta dnevno. Hrvatski dileri lakih droga ne prodaju heroin, ali će potencijalnog korisnika uputiti "na pravo mjesto". Na tržištu pojavljuju se obično međuproizvodi nastali u procesu proizvodnje ili finalni proizvodi. Po tome su se standardizirale vrste heroina:
heroin 1 - je morfinska baza, najcešće se proizvodi u Aziji, u Zlatnom trokutu, zbog lakšeg transporta u laboratorije Tajlanda i Miamne (bivša Burma). Na podrucju Srednjeg Istoka i Meksika je rijetka, jer se heroin direktno proizvodi od sirovog opijuma. Sive je do smeđe boje.
heroin 2 - je sirovi heroin, međuproizvod poznat pod kineskim imenom Tsao ta. To je kruta tvar koja se može mrviti u prah, blijedosive do smeđe boje. Proizvodi se u Aziji kao pripravak za dvije finalne vrste heroina - za pušenje i za ubrizgavanje.
heroin 3 - pripravljen je za pušenje. Može se razrijediti octenom ili limunskom kiselinom i ubrizgavati. Zrnaste je strukture, sive do žute i žutosmeđe boje, često je pomiješan s kofeinom. Poznat je pod imenima; White Dragon Pearl i Brown sugar heroin.
heroin 4 - proizveden je za ubrizgavanje. Vrlo je čist u proizvodnji, ali se zbog povećanja volumena, u uličnoj prodaji, miješa s dodacima. To je prah bijele do žuto-krem boje.
Postoji i takozvani, smeđi heroin - dobiva se direktnim procesom bez pročišćavanja. Smeđ je, tamno smeđ, pa i crn, u krutim je komadima, zrnaste strukture. Često ima miris octa.

SIMPTOMI
-uske zjenice, usporenost, pospanost,
-promijenjena boja glasa
-(izdišući umorni glas nižeg tonaliteta),
-usporeno disanje i usporeni puls
-(kod jačih intoksikacija dubok san koji može završiti komom i smrću),konzument često šmrca,
-ako se fiksa vide se ubodi po venama ruku.

POSLJEDICE
-teška fizička i psihička ovisnost,
-promjene cjelokupne ličnosti i ponašanje,
-velika potražnja za novcem,
-psihofizičko propadanje,
-zaraza hepatitisom ili AIDS-om,
-razna oboljenja: jetra, bubrezi, pluća,
-rizik od predoziranja,
-povećana sklonost kriminalu,
-teška kriza u odvikavanju,
-široke zjenice, suzne oči, drhtanje,
-nos curi, povraćanje,
-proljev, bolovi u čitavom tijelu.

ZNAKOVI UPOTREBE
-igle ili šprice,
-nagorjele žlice,
-limunska kiselina,
-razne vrpce,
-zavoji,
-vatice,
-pojas

Post je objavljen 06.03.2008. u 22:02 sati.