Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Mali glumci oduševili publiku

Mateja Grgačić iz OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, Matej Pavlović iz OŠ Mikleuš, te Antonio Debeljak iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine predloženi su za državnu smotru LiDraNo 2008. u kategoriji najboljih literarnih radova osnovnih škola, najbolji osnovnoškolski novinari, u kategoriji samostalnih novinarskih radova su Mirta Tomljanović iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine i Magdalena Medved iz OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice. Osnovci Josipa Kozarca iz Slatine kandidirali su se za državnu smotru i kratkim igranim filmom „Kratki izlet“, kao i svojim školskim listom „Zvono“.

fotografija:www.brlici.hr

U kategoriji osnovnoškolskih listova za državnu je razinu predložen i list OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice. Najbolji mali glumci bili su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja u scenskoj igri „Oko sokolovo“ te prvašić Mirko Iličić, iz iste škole u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa sa izvedbom „Jedna lasta ne čini proljeće“. Odlučila su tako povjerenstva za izbor najboljih literarnih, dramskih i novinarskih ostvarenja učenika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije na županijskoj smotri LiDraNo 2008. koja se održala u školi Vladimira Nazora u Virovitici, te Kazalištu Virovitica.

Županijska povjerenstva za najbolje mlade glumce, literate i novinare srednjih škola preporučila su pak za državnu smotru listove „Strukovnjak“ iz Strukove škole u Virovitici, te Boom iz srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovice. U kategoriji literarnih radova za državnu smotru predložen je Tomislav Brkić iz Tehničke škole u Virovitici, a iz iste škole nominiran je i kratki videozapis, film „Događa li se to meni“?. Za najbolji novinarski rad predložena je Dora Golub iz Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, a za dramsko-scensko stvaralaštvo Iva Huber, maturantica škole Marka Marulića iz Slatine.

Marija Lovrenc
Večernji list

Post je objavljen 06.03.2008. u 16:34 sati.