Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Prevara?

Poslije nekoliko godina braka ili zajedničkog života mnogim parovima desi se da se jednog dana probude s tužnim zaključkom da partner nije ispunio sva njihova očekivanja. Ukoliko nijedno od njih dvoje nije spremno za iskren i ozbiljan razgovor o tom nezadovoljstvu, sumnjama ili neispunjenim željama i očekivanjima, kod jednog ili oba partnera može se javiti želja za promjenom, koja, ako se za to ukaže prilika, vodi u prevaru. Da li ste se ikada zapitali zašto se žene i muškarci upuštaju u vanbračne veze?

Uglavnom se takve akcije opravdavaju činjenicom da više ne postoji sreća u braku i da se zbog toga traži zadovoljstvo sa strane. Ako se nađete u takvoj situaciji, dobro razmislite i zapitajte se što, u stvari, želite: spasiti brak time što ćete kod partnerice izazivati ljubomoru, natjerati je da se trgne i vašu vezu učini zanimljivijom, ili jednostavno tražite izgovor da sve okončate i počnete nov život. Naravno, ima i slučajeva kad se prevara dogodi kao posljedica osvete. Jedan partner sazna za prevaru, i umjesto da se obavi iskren razgovor s kojim će se riješiti ima li ta veza budućnost, javlja se želja da se uzvrati istom mjerom.

U takvim slučajevima često prevlada potreba da osveta bude što bolnija, čak se i ne pojavljuje želja da se ona sakrije. Osveta i nema smisla ako se ne sazna za prevaru. Ukoliko i sami razmišljate o takvoj osveti, zapitajte se da li je vaša veza dovoljno jaka da preživi te iskorake u nepoznato. A neke pripadnice ljepšeg spola znaju se osvetiti čak i onda kad ih niste prevarili. Dovoljno je da se ona osjeti manje privlačnom u vašim očima, da osjeti nostalgiju za snažnim osjećajima s početka vaše veze, i stvar se već može naći na "klizavom tlu". Da li će ona iskoristiti metodu "nabijanja rogova" kao metodu da je opet primijetite ili da se osjeti kao da je ponovno mlada i privlačna? U nekim slučajevima može biti samo nedvosmisleno - DA ...

_Josip_

Post je objavljen 04.03.2008. u 16:38 sati.